tiistai 7. helmikuuta 2012

Virkatut tossut

 Kouluissani viisi viides ja kuudesluokallista virkkaa. Muutama tyttö halusi virkata tossut ja tässä nyt omani, jotka virkkasin viikonloppuna.
Ohjeita löytyi paljon netistä ja jaan teille muutaman. Käspaikasta löytyi kevyempi versio, jota nyt muutama koulussa virkkaa. Ohje on täällä. Tämän ohjeen malli on kivan tyttömäinen. Myös aikalailla samankaltainen malli löytyy tältä sivulta.
Omani virkkasin ohuemmasta langasta, Novitan raitalangasta 3.5 koukulla ja mielestäni näihin tuli vahingossa melkein Reino-meininkiä, johtuu varmaan väristä... Aloitin kärjestä puolipylväillä ja lisäsin niin, että silmukoita oli 34 ympäriinsä. Virkkasin spiraalina ilman kerrosten vaihtoa ja sopivan pituuden saavutettuani käänsin ja virkkasin kerroksittain 21 silmukkaa ja sitten sopivan verran kerroksia kantapäähän asti, jonka virkkasin kiinni. Tossuista saa tehdä vähän kireät, koska ne venyvät käytössä. Varren ympäri virkkasin kiinteitä silmukoita ja vähän kaventelin ja sovittelin, omiini tein myös ripustuslenkin kantapäähän (silmissäni näin jo rivin erilaisia tossuja kesämökin saunakamarissa...) . Ihmelenksukka ja perintönappi on vaan yksityiskohta muuten yksinkertaiseen malliin.  Muita kivoja malleja löysin myös lisää ja niitä voi tutkia täällä   ja täällä . Virkkaus on kivaa kun hallitsee tekniikan; lisäykset ja kavennukset. Mielikuvituksella ei ole rajoja tässä tekniikassa! Sen osoittavat nämä hyvin samankaltaiset tossut, kuitenkin kaikki omanlaisensa!

14 kommenttia:

-maria- kirjoitti...

Kivat tossut! Virkkaaminen on kyllä vaihteeksi aina välillä mukavaa, mutta neulominen onnistuu minulta paremmin, kun silmiä tarvitaan johonkin muuhun.

Liisa kirjoitti...

Kauniit värit! Virkkaaminen sujuu multa huomattavasti helpommin kuin neulominen.

Mulla on sulle blogissa pieni haaste! :)

KahviKaneli kirjoitti...

Oi, nuo ovat kauniit. Tein tytölleni joululahjaksi nuo käspaikan Minnie- tossut. Tuli ihan kivat. Nyt isäntä on tilannut omat töppösensa vähän tuota tekemääsi mallia. Nämä ovat ihanat, kun ovat nopsat tehdä ja saa niitä jämälankojakin tarvittaessa pois.

Askartelin itte kirjoitti...

Tosi nätit ja värikin on kaunis.

Nova Melina kirjoitti...

Ihana ja suloinen malli.

Sini Helmi kirjoitti...

Kivat tossut!!!

Kiitos linkeistä, säästyyn hakemiselta, kun olen suunnitellut tuollaisten tekemistä, tai oikeastaan tuollaisia ovat tytöt pyytäneet tekemään heille ;)

Peppi kirjoitti...

Mukavan malliset tossut!

sirkkis kirjoitti...

Tosi kauniit tossukat ja sellaisen näköiset jotta istuvat hyvin jaloissa.

Eetuliina kirjoitti...

Ihanat tossut. Hienot,

Hansku kirjoitti...

onpas kauniit!

Neferi kirjoitti...

Hyvän näköinen malli ja jotenkin näistä tuli se kesämökki mieleen.

Paula Kristiina kirjoitti...

Tuli komiat ja tosiaan reinomaiset tossut! Tulen huomenna töihin, nähdään:D

Jaana kirjoitti...

Kivat!

Jokke kirjoitti...

Kiitos vinkeistä!