sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Ihmeellisiä sunnuntailöytöjä

 Tänään pihasta, ison lehtikuusen alta, löytyi linnunpesä. Enpä ole tämmöistä ennen nähnytkään. Tietääkö kukaan, mikä lintu tekee itselleen savipesän, ainakin se siltä näyttää?
                                  Kaikinpuolin taitavaa työtä ja varsinkin nokalla tehdyksi!
 Mies teki löydön myös. Välikatolta purun seasta piipun eristyshommissa löytyi hieno kukkalauta, suoraan  70-luvulta. Siivottuna varmaan ihan käypä, vaikkapa terassille. Tämä on teakia.
                   Lemmikkien joukosta löysin valkoisia lemmikkejä, ennen en ole tälläisiä nähnyt.
Viimeinen löytö ei minua yhtään ilahduttanut. Jättibalsamikasvusto on aivan mattona yhdessä pihan nurkassa. Näistä kyllä haluan heti eroon ja ihmettelen mistä ihmeestä niitä on tullut ja noin paljon! Näitä alan kyllä hävittämään välittömästi! Onkohan näistä kenelläkään kokemusta ja varsinkin siitä miten niistä pääsee eroon. En halua, että pihani peittyyy näihin.

17 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihanasti kukkii lemmikit siellä. Todella kaunis tuo linnunpesä - varsinainen taideteos.

Aikatherine kirjoitti...

en arvaile mikä lintu, mutta taidokasta työtä tekevät hyvin monet linnut. lemmikit on niin hempeitä. jättibalsamista pääsee vain repimällä juurineen ja biojätteisiin..kaunis vihreähän tuo nyt on, luonnossa tietysti erinälöinen kuin kuvassa..

Lila kirjoitti...

En osaa minäkään veikata, että mikä lintu. Mutta erittäin taitavia linnut ovat kyllä!
Kauniita kukkasia, meilläkin pihassa lemmikit kukkii ja unikoitakin on auennut, niin kaunista :)
Ihania toukokuun lopun päiviä sinulle :)

sinisukka kirjoitti...

Onnea muista paitsi tuosta kasvilöydöstä... se onkin varsin viheliäinen, juuri itsekin olen niitä kitkenyt...yksi konsti on hävittää kaikki kukinnot, ettei se pääse siementämään niistä. Sehän jopa poksauttelee siemeniään laajalle...inhottava vieras!

JOS en nyt ihan hirveästi mene metsään niin muistaisin jossain luonto-ohjelmassa nähneeni pääskysten muuraavan savea pesäänsä...

Kardemumma kirjoitti...

Paini hullutuksen kanssa jatkuu. Olen kuitenkin kääntymässä en osallistu -puolelle. Perustellut olen kovasti kumpaakin itselleni, mutta taitaa kesän vapaus kutoa mitä haluaa omaan tahtiin voittaa. Olisipa hullutus talvella, niin olisi aikaa osallistua.

Marja-Leena kirjoitti...

Balsami lähtee nykkimällä.Meillä on saatu rajattua määrättyyn paikkaan.Muualta on hävinnyt ruohon leikkuun mukana.Itse jopa tykkään niistä.

Nova Melina kirjoitti...

Mulla ei jättibalsamista oo sen kummempaa tietoa, kuin että on just viheliäinen sen leviämisen suhteen, meidän palstalla kovasti toivotaan että palstalaiset pitäisi sen poissa palstoiltaan. Mutta sen juuret lähtee aika helposti kun vaan vetäsee koko kasvin ylös, toisin kuin kultapiiskulla. Niitä vasta on inhottava nykiä.

pepita kirjoitti...

Olen itsekkin löytänyt monta tuollaista pesää ja niissä on olleet siniset munat, en ole 100 prosent. varma mutta se voi olla laulurastaan pesä, oen nähnyt myös valkoisia lemmikkejä, blogissani oli kuvakin niistä, myös laulurastaan pesä, se onkin nyt blogissani. Meidän katajassa pesii sepelkyyhky.

mustakissa kirjoitti...

Taidokas on pesä. Ekana tuli mullakin mieleen pääskynen, mutta tuskin se pesää minkäänlaiseen kuuseen tekisi, joten empä osaa sanoa.
Kauniita lemmikkejä! En ole ennen nähnyt valkoista! Tuota balsamia sain minäkin risakseni kun viime kesänä purkutalon pihasta hain kasveja. Olen vain repinyt ylös sitä mukaa kun osuu tielle. Kaunis se olisi kukkiessaan, mutta mokama on liian kova leviämään.
Mukavaa alkavaa viikkoa!

mustakissa kirjoitti...

Taidokas on pesä. Ekana tuli mullakin mieleen pääskynen, mutta tuskin se pesää minkäänlaiseen kuuseen tekisi, joten empä osaa sanoa.
Kauniita lemmikkejä! En ole ennen nähnyt valkoista! Tuota balsamia sain minäkin risakseni kun viime kesänä purkutalon pihasta hain kasveja. Olen vain repinyt ylös sitä mukaa kun osuu tielle. Kaunis se olisi kukkiessaan, mutta mokama on liian kova leviämään.
Mukavaa alkavaa viikkoa!

Irmeli kirjoitti...

Lintumieheni - siis luonnontuntija - kertoi pesän olevan räkättirastaan. Räkätti tekee kuulemma pesänsä noin puhtaasta heinästä, muut rastaat taasen ei käytä savea.

anja kirjoitti...

Pesä on ilmiselvästi rastaan pesä ja jos se on alhaalla, saattaa olla mustarastaan. Mustarastas pesii pihapiirissä joka kesä meillä, nyt on pesä halkopinossa pressun reunan alla. Hautoo jo ja häiriintyi minusta kun rikkaruohoja nypin vierestä kukkapenkistä.
Hienoja löytöjä! Lemmikit on ihania, tykkään kovasti valkoisista. Punainen lemmikki oli myös, mutta jonnekin hävisi. Saanen uudet kyllä.
Lintujen pesät ovat varsinaisia taidonnäytteitä. Söpösin on uunilinnun pieni pesä, samoin kerttusilla on hyvin maastoutetut pesät.

Paula kirjoitti...

Minusta jättibalsamin voi kitkeä helposti juurineen, ennen kukintaa. Ei ainakaan saisi päästää siementämään, koska silloin se leviää kahta kauheammin. Ainakin kukat siis pitää katkoa pois. (Myös Round Up -myrkky tehoaa tietääkseni hyvin, mutta tuskin sitä tarvitsee noihin käyttää.)

Neferi kirjoitti...

Mukavia löytöjä, lemmikki on tosi nätti.

Mukavaa viikkoa :)

Askartelin itte kirjoitti...

En kyllä tiedä pesän tekijää, mutta ihailen myös nuita lemmikkejä:)

Paula Kristiina kirjoitti...

Taidokkasti tehty pesä! Lemmikit kukkivat niin kauniistai. Olen nähnyt tuollaisen kukkapöydän joskus pienenä kaverin luona, oli heti tutun näköinen:) Nähdäänkö me huomenna lainkaan, tuletko kouluun kun yläkoulu on luokkaretkellä? Toivottavasti nähdään:)

Arja kirjoitti...

Pesä tosi taitavasti tehty, en kyllä osaa arvata mikä lintu olis sen tehnyt. Balsamia meillä oli myös ihan hirveästi kun asuimme omakotitalossa, naapurin puolelta levisi, niitä siemenkotia oli kiva poksautella, vaan siitäpä levisivät entisestään. Hyvää kesän jatkoa,..