tiistai 17. huhtikuuta 2012

Pölli poikineen

Yks kaks pihassa tapahtui kummia.  Kolme iso mäntyä kaadettiin. Laskin, että näillä on ikää vähän n. 40 vuotta. Siis taloni ikäisiä.
 Pihassa on siis todellinen savotta, töitä piisaa...


Metsätyöväineet ja hienoja, en voi  lakata ihailemasta niitä. Ne edustavat sellaista taitoa, tietoa ja voimaa, joka ei ole minun vahvinta osaamisaluettani...

11 kommenttia:

Paula Kristiina kirjoitti...

Kun katsoo näitä kuvia tulee ihan männyn tuoksu nenään:) Kova on varmaan savotta. Tästä saat sitten sinne takkaasi polttopuita:)

Auli kirjoitti...

Juu, Paula, se olikin yksi motivoiva juttu tähän hommaan, toinen on ilta-aurinko joka nyt sitten pääsee paistamaan pihaani ensi kesänä. Meillä on aina nopeeta toimintaa, eilen en tiennyt että tänään puut kaatuu! Aamulla herätessäni sain ahaa-elämyksen ja toista ei tarvinnut paljoa yllyttää...

Kardemumma kirjoitti...

Huh, käsiin ottaa jo pelkkä kuvien katselu. Raskasta, mutta mukavaa hommaa sinulla edessä.

anja kirjoitti...

Komeita runkoja, niistä tulee räiskyviä takkapuita. Meillä kaadettiin liki 25 metrinen kuusi mökin pihassa ja se oli myös "iso jytky!" Se meni naapurille lautatarpeiksi, koivut jätettiin omiksi klapeiksi tekemistä odottelemaan.
Kyllä se nopsasti käy nykyvehkeillä - ja turvallisestikin.

Lezzie kirjoitti...

Ilta-aurinko on minullekkin kovin tärkeä juttu. Harmiksi se ei mökillemme näy mutta kotona kyllä aurinko paistaa aamusta iltaan jos on paistaakseen.

Meilläkin kaadettiin kolme puuta mökillä ja polttopuiksi kelpaamattomat roskat poltettiin järven jäällä.

Neferi kirjoitti...

Ihan samannäköistä täälläkin, puita kaadettu ja savottaa piisaa. Sama juttu tiedossa ensi keväänäkin, kun ei viitsitty kerralla pistää kaikkia poikki.

Pinni kirjoitti...

Meillä kaadettiin myös eilen puita. Ja kaatamista olisi tässä tontilla vielä vaikka kuinka. Moneksi vuodeksi, oikeastaan.

KristiinaS kirjoitti...

Nyt sitt vaan pyydät pölleistä kaikenlaisia ohuita siivuja lautasiksi, koristeiksi yms. niistä saa kaikenlaista kaunista.

KristiinaS kirjoitti...

Kiitos kirjatarjouksesta, siis että ajattelit mua.
Kyllä tekniikka on vielä mielessä ja pääsiäiskoristeita yritin tehdä mutta aika loppui kesken.
Eevamummo on kovin taitavaksi kehittynyt tässä, ehkä hän haluaisi lunastaa kirjan.
http://eevamummo.blogspot.com/

Paula kirjoitti...

Teidän piha ilmeisesti aurinkoistuu entisestään. Etkö jo kerran tehnyt ison harvennuksen, joten ihmettelen, kun mäntyjä edelleen riittää harvennettavaksi.

Aikatherine kirjoitti...

nyt on sitten askarteluun puuta ja lämmitykseen jos on uuni tai takka.
kova työ vielä laittaa pinoon ja siistiä jäljet.. aurinkokin sopii nyt pihalle:)