torstai 19. huhtikuuta 2012

Työn iloa

 Joskus tuntee suurta työn iloa, niinkuin tänään!
Torstai on työpäivista raskainpia. Kolme tuntia toisessa koulussa, sitten välitunnilla ajo toiseen kouluun 6:km:n päähän, ja siellä kolmeen. Työpäivä on toisaalta silti kiva, tapaa toisetkin työkaverit taas parin tauon jälkeen.  Toisessa koulussani tehdään nukketeatteria. Nukketeatterista tulee siirrettävä sermi, joka voidaan siirtää luokasta luokkaan ja oppilaat voivat erilaisista hahmoista suunnitella erilaisia näytelmiä. Koska minä opetan luokkia 5:stä 6:een, otin haastavimman tehtävän, ihmishahmot, kontolleni. Ensin ajattelin, että onko kasvojen kirjominen vähän liian vaikeaa, mutta erehdyin. Uskon, että vaikkapa kangastussilla piirtäen ei olisi tullut noin hienoja ilmeitä kuin neulaa ja lankaa käyttäen. Oppilaat saivat suunnitella oman hahmonsa miettien draamapuolta: millaisia hahmoja tarvitaan näytelmissä. Katsokaapa kuinka upeita ilmeitä ja hahmoja ovat luoneet 12-13-vuotiaat. Tästä puuttuu vielä muutamia ja näitä tullaan tekemään varmaan jatkossakin lisää.
 Sermi on vielä kesken, mutta esittelen sen myöhemmin kokonaisuudessaan kunhan se ensi viikolla valmistuu. Nukketeatteriin ovat tehneet nukkeja myös pienet koululaiset: eläimiä karvakankaista ja ihmeellisiä hahmoja sukista muutamat pienten luokat.

 Muutenkin olen ollut ihan täpinöissäni nimenomaan kirjonnasta. Toisen koulun vitoset ovat harjoitelleet erilaisia pistoja. Uskomatonta miten lapset tykkäävät pistoista.
Tänään työkaverini Paula kysyi kuinka monen mielestä tämä on tosi kivaa ja kaikki kädet nousivat pystyyn. Ja uskon , ettei se ollut teeskentelyä.

7 kommenttia:

sinisukka kirjoitti...

Tuollaisen päivän jälkeen jaksaa iloita ja mennä eteenpäin niinä vähän ilottomampinakin päivinä :) Aivan mahtavia ilmeitä näillä nukeillanne!!

Villiviini kirjoitti...

Upeita töitä! Hyvä ope on saanut näemmä lapsukaiset oikein innostumaan.

mustakissa kirjoitti...

Kyllä ovatkin taas nuoret käsityöläiset tehneet ihania tuotoksia! En sano nyt mitään innostavasta opettajasta, olen varmaan tehnyt kantani selväksi siinä asiassa..vai sanoinko sittenkin?=D

Sude kirjoitti...

Voi miten hauskoja hahmoja ja jokainen niin persoonallinen :)

Matonkude kirjoitti...

Hauskan näköisiä käsinukkeja ovat tehneet.

Paula Kristiina kirjoitti...

Ompas hienoja ilmeitä nukeilla! Lapset osaavat kyllä toisinaan todella yllätää. Ja kirjonta harjoitukset näyttävät vielä hienommilta täällä blogissa kuin livenä.

Pia kirjoitti...

Kirjailut ovat tosi hienoja!