tiistai 3. huhtikuuta 2012

Äidin ruusuja

Viisi vuotta sitten kiirastorstaina  äitini kuoli 79-vuotiaana. Ihan yllättäen, viikon kuluttua sairastuttuaan. Voitte kuvitella, että kiirastorstai on aina se virallinen äidin muistelupäivä, jolloin hän tulee elävästi mieleen. Kiirastorstain lähestyessä tuli nämakin ruusut mieleeni.
 Äitini oli intohimoinen käsityöntekijä. Paitsi, että perimme paljon valmiita käsitöitä, perimme paljon keskeneräisiä, sekä käsityömateriaalia.
Nämä kaksi keskeneräistä ruusutyötä löysin äidin tavaroista. Voin kuvitella, että nämä ovat ns. jämälankatöitä. Äidin kanavatyökokeiluista olen aikaisemminkin kirjoittanut pitkän postauksen.
Nämä ruusutyöt ovat varmaan sellaisia, että äiti on tehnyt niitä langanlopuista, vähän malleja muunnellen, niin, että on saanut lankoja kulumaan. Niin hänen tyylistään.

Niinpä näistä on tullut kivasti naivistisia ja tyyliteltyjä. Näistäkin pitäisi tehdä jotakin.
Ekpäpä ostan vaikka tummaa lankaa ja kirjon ympärillä yksiväristä. Ja sitten vaikka ompelen näistä iloisia tyynyjä Hilkan tyyliin. Vai onko ehdotuksia mitä näistä voisi tehdä?
Kiva lemppariblogini Dutch Sisters on tehnyt paljon kaikkea kivaa juuri tämänkaltaisista töistä, usein kirpparilöydöistä.  Täällä on yksi
ja täällä toinen kiva.  

12 kommenttia:

amuk kirjoitti...

Kaunis. Noita pieniä pistoja on äitisi varmasti ahkeroinut aikanaan todella paljon. Upeaa työtä. Kauniita hetkiä ja lämpimiä muisteluita sinulle kun jatkat äitisi käden jälkiä.

Päivi kirjoitti...

Jos et jaksa tuunata kaikkia, voisin mielelläni tuunata omaan käyttöön tuon ylimmän, tai minkä muun tahansa. Mullakin on vielä aloittamatta se harsomaisen pöytäliinan loppuun tuunaaminen. Välillä aina ihmetten sitä ja niitä kirjontalankoja. Joskus vielä....

sirkkis kirjoitti...

Kauniita töitä ja varmasti rakkaita. Tyynyiksi ihan mukavia ja minä olen vastaavista töistä tehnyt istuinpäälyksia pikkutuoleihin. Hyvin ovat kestäneet ovat olleet käytössä jo yli viisitoista vuotta.

mummeli kirjoitti...

kauniita töitä on äitisi tehnyt ja värit silmiä hivelevän yhteensopivia.

Anonyymi kirjoitti...

Kauniita ruusuja. Ja ihania nuo laukutkin. Monelaiseen kanavatyötä voisi varmaan käyttää...

Minä en ole vielä uskaltanut näitä "jämälankatöitä" kokeilla, vaikka lankaa olisikin - muuten olen kanavatöitä kyllä pistellyt.

Anonyymi kirjoitti...

...niin tuo edellinen anonyymi olen minä - Eija...

Helena kirjoitti...

Kauniit kukat! Laukkua minäkin ehdotan niinkuin noissa sinun linkeissäkin. Kiva idea tehdä oma merkki leimasimella tuossa aiemmin. Lidissä minäkin tuota pyörittelin käsissäni, tämmöinen ei vaan tullut mieleen ja niimpä jäi kauppaan, harmi.

Auli kirjoitti...

Päivi, ilman muuta saat ylimmäisen ruusutyön. Minullahan on ihan tarpeeksi täällä käsityöaihioita:)

intsu kirjoitti...

Todella kauniita töitä. Voishan nuo kehystää seinällekin.

sinisukka kirjoitti...

Ihania muistoja :) ja miten hienoa, kun jatkojalostat niitä!!

Matleena kirjoitti...

Rakkaita muistoja! Tyyny tuli minullakin mieleen tuunauskohteena.

anja kirjoitti...

Kauniita töitä! Tee toki loppuun äitisi aloittamat ristipistot, siinä samalla on mukava kerrata lämpimiä muistoja äidistäsi.