perjantai 2. maaliskuuta 2012

Himoittu papukaija-aarre ja huiputusyritys

 Edesmenneellä anopillani oli paljon vanhoja Arabian astioita. Kuten tämä kuvassa olevan papukaija-kannu. Kerran kiinteistöyhdistyksen hiihtokilpailuissa hän oli tarjonnut lämmintä mehua tästä kannusta. Antiikkitietoinen naapurin rouva oli kauhistellut ja sanonut, että miten ihmeessä hän malttaa tuollaisesta kannusta tarjota ulkona mehua? Sehän on vaikka kuinka arvokas, ainakin 400 markkaa!

Kului muutama viikko ja mummun luo saapui kiertavä antiikinostajahuiputtaja. Mies kysyi mummulta ovelana, että onko talossa mitään vanhaa? Mummu  oli vielä ovelampana näyttänyt kannuaan. Mies oli heti sanonut, että maksaa siitä 100 markkaa. Mummu oli nauranut vaan ja sanonut, että se on kuulkaas paljon arvokkaampi, sen arvo on ainakin 400markaa! Mies oli häipynyt nolona.
 Nyt tämän kannun omistaa toinen tyttäristäni. Kuitenkin tämä varmaan vielä hetken saa olla täällä minun ilonani, kunnes tytär saa vähän isomman kodin.


Eilen tulleessa Suuressa käsityölehdessä oli samainen kannu ja siitä ristipisto-ohje.

 Minä tykkäsin kannusta jo  markka-aikana, vaikka se olikin mummulla, kaapissa. Vuonna 1997 sain sen lainaksi ja maalasin akvarellin seinälleni.

Se on keittiön seinällä ollut siitä asti. Kun kannu häipyy minun huushollistani kuva siitä jää silti sinne. Taidan jättää ristipistokannun tekemättä...

Muuten... googlasin ihan mielenkiinnolla ja nyt kannu maksaa n. 750- 1000€.
Hyvä mummu!

20 kommenttia:

Aikku kirjoitti...

Anoppivainaalta jäi yksi Arabian kannu, josta meillä tarjotaan vettä tai mehua tai sitten kannussa on kukkia tms.

Pitäisikö joskus etsiä kannulle hintaa? Vaikka eihän sillä hinnalla ole mitään merkitystä, jos kannua ei ole tarkoitus myydä.

sinisukka kirjoitti...

Tykkään sun taulusta enemmän kuin tuosta käsityölehden!- Mikähän meidän ajan esineistä nousee joskus yhtä himoituksi?? Muumi-mukit?? 1800 euroa jo maksettiinkin jostakin erikoismukista!!

Auli kirjoitti...

Juu, Aikku, hinalla ei ole mitään merkitystä esineelle, joka on jollakin rtavalla vaikkapa perheessä arvostettu

710 East Myrtle Avenue kirjoitti...

Ihana kannu ja hauska tarina, kiitos siita :D

Anonyymi kirjoitti...

Jestas minkä arvoinen...mutta kyllä on k a u n i s <3

Leena kirjoitti...

Kiva tarina. Minäkin kannan sellaisessa sinikukallisessa kannussa mökillä saunalle mehua ja tytär on sanonut että ei tuota tänne, kannun hinta on sadoissa euroissa. En nyt sitten tiedä, käyttöarvo, vai hyllyllä seisomis arvo?

sirkkis kirjoitti...

Tuo papukaija-kannu on vanhoista maitokannuista vielä ehkä yksi suosituin.Virheettömästa ja täysin ehjästä saa kyllä se 1000€.
Toinen jota keräilijät himoitsee on fasaani-kannu ja hinta vieläkin korkeampi. Onnea vain kannusta upea on sitä katsellä.Taulu on ihana.

Rentukka kirjoitti...

Oletpa maalannut hienon akvarellin! Kiva kannuun liittyvä tarina.

Saila kirjoitti...

Sisso, minkä arvoinen kannu! Uskaltaako sitä hyllyssäkään pitää, jos vaikka tulee maanjäristys tai salama iskee taloon tai vaikka hylly irtoaa ja putoaa :-D
Olipa hauska tarina!

Aarnilintu kirjoitti...

Minä ihailin tuota samaista kannua myös käsityölehdessä. En ole montaa kertaa "livenä" nähnyt tuota papukaijakannua, vaikka museohommissa se on monella muulla tavalla tullut kyllä usein vastaan. Ja se on kyllä hieno.

Sirpa kirjoitti...

Ihana tarina! Upean taulun olet maalannut kannusta,näin se tosiaan jää elämääm...

Maikki kirjoitti...

Ihana kannu tarinoineen, ja juuri nuo tarinat tekevät siitä korvaamattoman!!!!

Seijasisko kirjoitti...

Kiitos kauniin kannun tarinasta. Tuo maalauskin on ihana.

Piri kirjoitti...

Akvarellien tekeminen ei ihan jokaiselta onnistukaan. Kaunis työ. Teidän sisarussarjassa on siis useampikin maalauksen harrastaja.taiteilija.

Papukaija-kannua olen himoinnut pienen ikäni, mutta haaveeksi taitaa jäädä tuon hinnan takia.

mustakissa kirjoitti...

Keittiön hyllylläni komeilee tuo sama kannu, isäni mummon vanha. Se on ehdottomasti kaikkein rakkain kannuni ja aarteeni. En koskaan tuntenut tuota isäni mummoa, mutta olen kuullut, että hän oli hyvin pieni kooltaan, mutta hyvin tomera ja päättäväinen nainen.
Kaunis tuo tekemäsi maalaus.

Pia kirjoitti...

Huiman hieno akvarelli, harrastatko muutenkin maalausta? Kannukin on herkän kaunis, silmänilo!

Paula kirjoitti...

Minullakin on se käsitys, että kannun hinta on ainakin 700 euroa. Hieno moniulotteinen kannu, akvarelli - ristipistotyö - ja oikea kannu.

Anonyymi kirjoitti...

Älkää antako antiikki kauppiaiden hintapyyntöjen hämätä, harvoin nämä vaihtaa omistajaa noissa 1000 eur hintapyynnöissä ovat vain esillä myyjillä ns. vetonauloina, realistinen hinta haarukka isolle ja pienemmälle täysin virheettömälle papukaijalle: pienempi 550-750(max) ja isompi 700-850(max), pieni virhe tai virheet -300 eur max hinnasta.

Haarukka perustuu vuoden 2008-2012 myyntihintoihin, itsellä näitä on virheettömiä 7 kpl, huom. varokaa korjailtuja ja muita ammattimaiseti fixattuja kannuja joita ei paljaalla silmällä edes huomaa.

näpertelijä kirjoitti...

Avan upeita ja ihania kannuja .harvinaisia ja ihaniakuvituksia kannuissa.söpöjö kuvia.

Anonyymi kirjoitti...

Himottu papukaija kannu on tällä hetkellä kunnosta riippuen 400 - 1500 euroa. Kannattaa pitää hyvää huolta kannusta.