tiistai 4. lokakuuta 2011

Vanha

Löysin autotallista vanhan puulaatikon, jonka toin lapsuudenkodista. Laatikkoani tutkittuani huomasin, että sinä lukee toisessa sivussa Porin Olut ja toisessa päädyssä Tähti Olut. En ollut tajunnutkaan , että se on vanha olutkori. Toin sen olohuoneeseen lehtikoriksi. Tytär kävi kotona ja kysyi olenko ostanut uusvanhan laatikon?  Tällä hetkellähän sisustusliikkeet ovat täynnä uusvanhaa. Keinotekoisesti jossakin idässä halvalle tehtyä ruostutettua ja rapistettua. Olen vähän ajatellut, ettei se uusvanha tavara ole oikein minun juttuni. Varsinkin kun omat nurkkani ovat täynnä vanhaa ja rapistuvaa, iästäni johtuvaa.. Silti jokainen saa tykätä mistä tykkää, tietysti. Varmaan muutaman vuoden päästä nämä uusvanhat kiinalaiset täyttävät kirpputorit, kun ne muuttuvat vähemmän trendikkääksi. Mielestäni tämä vanha olutlaatikko on hieno. Se on vanhaa käsityötä, vieläpä käyttöesine, ajan oikeasti patinoima ja lujaa tekoa.  Se säilyy varmaan oikeasti sukupolvelta toiselle.

13 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Kivan tunnelmallinen kuva!
Oikeasti vanhat esineet ovat minullekin se juttu :)

Pami kirjoitti...

Ihana laatikko!! Meilläkin on vaikka minkälaista vanhaa tuolla. Pitäis vaan alkaa kaivella niitä esiin. Eilen kävin katselemassa navetan vintillä vanhaa lasista AIV-pulloa. Siinä on rautakehikko ympärillä. Saattaa olla, että se saa vielä paikan jostain! :-)

Koo kirjoitti...

Minä olen suorastaan yrittänyt tykätä näistä uusvanhoista tavaroista, koska jotkut niistä ovat kauniita. Todellisuudessa ne eivät vaan ole mun juttu.
Nuo aidosti vanhat esineet henkii jotain sellaista tunnelmaa, jota ei vain voi jäljentää...

sinisukka kirjoitti...

Olet ihan oikeassa! Uusvanhat eivät korvaa oikeasti vanhaa, eivät kauneudessa mutteivät etenkään kestävyydessä! Minä en halua edes ostaa näitä ulkomaisia viritelmiä... sukulaiset tosin joskus ihmettelevät, kun minä kaivelen varastoista heidän hylkäämiään (?) "kaunottaria"!! Sait oikein kauniin käsityökorin!!

Marjut kirjoitti...

Vanhassa vara parempi, tai jotain sinne päin. Kaunis laatikko joka tapauksessa.
Oletpa ollut tosi mielenkiintoisella kurssilla.

KristiinaS kirjoitti...

Mulla on neljä vanhaa olutkoria mutta ne on joku maalannut ruskeiksi niin niistä ei näe mitä olutta ne on kantanee. Hyvät ovat ja tukevat, varmasti kestävät. Saareen ajattelin ens kesäksi viedä pari, niistä saa hyvä hyllyn sinne.
Sitä uusvanhaa mä en kanss oikein ymmärrä, ja ne on niin kalliitakin. Mutt kuten kirjoitit niin kukin tykkää mistä tykkää. Maailmaan mahtuu.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihana laatikko - oikea aarrelöytö

Riitta Sinikka kirjoitti...

Ihan huippu hieno laatikko ja mikä ihaninta, se on lapsuuskodistasi!

Neferi kirjoitti...

Hieno loota...lukihäiriössä luin, että meidät vanhat viedään kohta kirpputorille :D.

mustakissa kirjoitti...

Kaunis loota. Ja mahtava kirja siinä odottamassa lapasten tekoa:)

Risusydämen Marja kirjoitti...

Kiva, sulla on Porin Oluen kori. Hieno aarre.
Olen ostanut täältä Raumalta Tehopakkauksesta oikeasti vanhoja Auran Panimon olutkoreja. Sairaan kalliita ovat, mutta ne ovat tosi vankkoja. Kesällä ne ovat minulla terassihyllykköinä ja syysmyyjäisissä niissä ovat myytävänä olevat mehupulloni ;)
Ihana tuo Mary Oljen kirja, minullakin olisi se, mutta kirjoneuleet eivät vaan ole minun juttuni :(
Iloista tiistai-iltaa naapuriin!

Paula Kristiina kirjoitti...

Hieno vanhan laatikko! Tykkään kans tuollaisista vanhoista. Hoksasin että meidän vintillä on kaksi vanhaa matkalaukkua, olen ne siellä vintinperällä joskus nähnyt. Täytyypi mennä katsomaan minkä kuntoisi ovat:D Eikös ne vanhat matkalaukut ole myös kova sana sisustuksessa.

Sarppu kirjoitti...

Ihana laatikko juuri sopivasti patinoitunut. Olet varmaan huomannut, ettei ole uusvanha minunkaan juttuni, joko se on uutta ja modernia mitä täältä löytyy tai sitten kunnon vanhaa tavaraa. Minä olen oikeasti hirveän kronkeli ja mietin aina kauan, ennenkuin joku uusi hankinta tehdään. Banhat löydöt ovat silti kaikkein parhaita, ajan patinaa ei voita mikään...