maanantai 12. syyskuuta 2011

Tunnustuksia eri asioista

 Tässä tulee tunnustuksia erilaisista asioista:
1. Lempiruokani:

Lempiruokani on kyllä ihan tavallinen kotiruoka, lihapullat, kaalikääryleet, kaalipata. Silti kyllä yleisesti voin kertoa, että kaikki ruuat on mielestäni hyviä, vaikea sanoa yhtäkään inhokkiruokaa...
Ensimmäinen  keittokirjani myös on nimeltään Kotiruoka. Tämän lisäksi on toinen keittokirja vielä "Parasta kotiruokaa", joka on mielestäni vielä parempi. Tätä kuvassa olevaa Kotiruoka-kirjaa on valmistettu jo sata vuotta Suomessa ja se oli myös vuonna 1900 syntyneellä äitini äidillä Hiljalla, joka meni nuorena tyttönä töihin tuomarisperheeseen ruokaa tekemään ja oppi tästä keittokirjasta tekemään ruokaa ja hienoja monen ruokalajin aterioita, vaikka oli kotonaan syönyt lähinnä suolasilakkaa! Tämän hän kertoi minulle 80-luvun alussa.

2. Lempimakeiseni
Olen toukokuun alusta välttänyt makeisia ja nyt vaan käytän näitä pusseja, jotka avataan veteketjulla ja  joista makeiset ovat syöneet muut ihmiset. Mutta... jos pitää sanoa niin se olisi enemmän lakritsa, salmiakki ja irtokarkit kuin suklaa.

3. Lempiluettavani:
Käsityökirjoja luen usein illallakin nukkumaan mennessä ja suunnittelen, mitä tekisin seuraavaksi.Se on sellaista käsityöfiilistelyä...
Surukseni pitää sanoa, että muuten luen aika vähän, johtuen juuri siitä, että teen niin paljon käsilläni. Aikasemmin luin paljon enemmän ja varmaan eläkkeellä taas.... Äitini luki ja virkkasi tai kutoi samaan aikaan, itse varmaan sekoisin jos joutuisin... Kesällä luin vain kaksi kirjaa, ihan surkeata... 
Kirjahyllystä ja kirjoista kyllä tykkään ja kirjahyllyni on olohuoneessa, toisin kuin  nykysisustuksissa. Minusta kirjahyllyt ovat kodikkaita, johtuen siitä, että lapsuudenkodissani niitä oli olohuoneessa kokonainen seinällinen ja suuri osa niistä on vieläkin sängyn alla pahvilaatikoissa minun kotonani, eivät mahdu hyllyyn, mutten malta niistä luopuakaan ja heittää pois.Perikunta plokkasi parhaimmat päältä ja kirja-antikvariaatti osan. Mutta kirjoja roskiin... ei, ei! Niistähän voi vaikka tehdä jotakin...

4. Mieluisin tapa tehdä käsitöitä
Ehdottomasti  tässä sohvalla hyvässä seurassa telkkarin edessä.

5. Mielielokuvani
Yksi elokuva, josta tykkään vieläkin kovin on Piano, mutta myös Hiljaiset sillat ja moni muukin kuuluu niihin.
 Vastasin näihin kysymyksiin, koska Pami sekä Sinisukka ystävällisesti antoivat minulle tämän tunnustuksen. Kiitos vaan teille!
Näiden jatkamisessa olen nykyään tosi surkea kun tuntuu, että niin monilla on näitä tunnustuksia, enkä muista kenelle kaikille olen jo tunnustuksia jaellut. Siksi ottakaa jos haluatte tämän, olette tämän ruusun ansainneet!

Ja tässä vielä lisää lisää näitä ihanuuksia, olkaa hyvät !

  

Oikein hyvää viikon jatkoa kaikille näiden ruusujen kera!

15 kommenttia:

Riitta Sinikka kirjoitti...

Heippa! Kotiruoka-kirja on hyvä ja tuttu opus. Piano-leffa on mahtava. Sulla on ihanat kirjakokoelmat kauniisti väreittäin! Hyvää viikkoa Sinulle!!!

Rouva Kameleontti kirjoitti...

Onnittele isolla O:lla itseäsi tuosta karkinsyömättömyydestä!
Minua vievät siinäkin asiassa taas tuulet ihan väärään suuntaan ja kaikki karkit kuluvat.
Kotiruoka-kirja on hyvä yo-lahjojen kätkemiskirja! Minunkin hyllyssäni on oman kappaleeni lisäksi mummon ja äitini "keittämä" kirja;) (Mitä taas niihin perintöihin tulee).
Piano-elokuva on ihana, mutta ah, niin surullinen.

ps. tuntuu muuten kivalta tuo blogimotista pääseminen, ihankuin kaveerais taas;), vaikkei tuo tauko nyt niin pitkä ollut.

Marja-Leena kirjoitti...

Kotiruoka-keittokirja on ensimmäinen oma ja tosi hyvä opas tähänkin päivään.

Jaana kirjoitti...

Olitpa tehnyt hauskasti tämän tunnustus-jutun.

Peppi kirjoitti...

Piano-leffasta tykkään miekin, vieläkin. Siinä on NIIN mahtava musiikki ja muutenkin vähän erilainen elokuva. Tunnaria olen yrittänyt opetella soittamaan, mutta hieman ovat harjoitukset vielä kesken ;)

Paula kirjoitti...

Minullakin paras keittokirja on Kotiruoka, mutta ihan eri näköinen. Ihanan näköinen tuo tunnustus. Ja mukavat, perusteelliset vastaukset.

Auli kirjoitti...

Niin on Paula, ota siitä ruusu itsellesikin!

Tintti kirjoitti...

Hihii! JOskus taisikin olla puhetta, että sinullakin on kirjat värettäin hyllyssä :-)

Minäkin löysin viimein sitä kristallimuovis tänään ja katsotaan j9osko jossain vaiheessa saisin oussukoitakin aikaiseksi.

HAuskaa viikkoa!

Mari kirjoitti...

Minunkin huomioni kiinnittyi väreittäin järjesteltyihin kirjoihin, hauskan näköistä! Onnea tunnustuksesta :)

Pirjo kirjoitti...

Eniten tykkäsin kirjahyllysi järjestelystä, noin minäkin laittaisin jos olisi se kirjahylly..! ;)

Marjut kirjoitti...

Minäkin aikaisemmin luin paljon, mutta käsityöt ovat vieneet lukemiselta aikaa. Äänikirjoja olen kyllä harkinnut...

anja kirjoitti...

Kiitos hauskoista tunnustuksista! Ihana tuo kirjahyllysi! Minullakin on vanha Kotiruokaa-keittokirja, kannet siitä joutuneet jo maailman tuuliin. Otavan suuri keittokirja oli ensimmäinen "tietokirja" omaan kotiini. Nykyään olen enemmän "omasta päästä" -keittelijä.
Kiva postaus!

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan tunnustuksen olet saanut.
Muistui mieleen Maija keittää-keittokirja. Siinä käytettiin pestyä voita ja kahvikupillista mittana. Se oli anopin keittokirja. Harmi vain että tuli hävitettyä kun saimme oman Ruutukokki kirjan häälahjaksi.

Punarinta kirjoitti...

Samaan tunnustustajien joukkoa kuin sinä. Minulla on Kotiruoka keittokirjan 1970-luvun painos käytössä ja suomalainen kotiruoka on ihan parasta.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihania tunnustuksia.