sunnuntai 25. syyskuuta 2011

13 viikkoa jouluun...

... ja minä jo aloitin!

Olin eilen kirjakaupassa ja ostin kirjan Joulupallot, jonka tekijöinä on norjalaiset Arne ja Carlos.  Illalla tein yhden pallon ja tänään herättyäni jo toisen. Lanka oli Seitsemää veljestä, mutta pallot olisivat varmaan paremmat napakammasta ja vähän ohuemmasta villasta. Pallon täytteeksi suositeltiin kirjassa villaa, mutta sitä ei minulla ollut vaan täytin akryylivanulla. Suosittelen todellakin kaikille niille, jotka tykkäävät kirjoneuleiden neulomisesta. Itse meinaan suunnitella erilaisia, vähän värikkäämpiä palloja, kirjassa on siihen suunnittelupohja. Miten joku voi keksiä näin kivan ja yksinkertaisen idean, joka koukutti minutkin heti? Kiitti vaan pojat!! Täältä näin, että he ovat tehneet jo toisenkin kirjan.

Kiitos vielä edellisen sukkapostauksen lukuisista kommenteista. Oli kiva huomata miten paljon tämä aihe kirvoitti sukkamuisteluita. Taas tuli sellainen fiilis, että on tämä bloggaaminen kiva harrastus; voi jakaa ajatuksia ja ideoita toisten samanhenkisten kanssa!

29 kommenttia:

Sirpa kirjoitti...

Kerrassaan valloittavia palloja :) Ihana idea,ja jos ovat noin helppoja,pakko saada tuo kirja! Näinkin sen jossain kaupassa,mutta en vielä ostanut...

Daisy kirjoitti...

Kylläpä ovat pojat keksineet hauskan idean. Ja onko joulu jo niin lähellä :)
Aloitetaanko pallon teko tuosta keskeltä, kun näyttää niin symmetriseltä ?

Auli kirjoitti...

Daisy, pallo aloitetaan alareunasta, ensin lisätään ja sitten neulotaan suoraa ja sitten kavennetaan ja simsalabim pallo on valmis!

Saila kirjoitti...

Vau, siis olet kyllä ihan supernopea ja aikaansaava! Vähän tulee kieltämättä mieleen, miten ihmeessä ehdit (niin kuin oppilaasi olivat pyöritelleet päitään sukkavuoresi edessä). Niistä värikkäistä palloista tulee varmaan herkullisia.

Rva Pioni kirjoitti...

Sinä jo neuloit pallon ja minä vasta heräsin...

Pinni kirjoitti...

Ihania! pitäiskö ottaa vielä yksi projekti ennen joulua?

Taika kirjoitti...

oho. oikeesti se joulu jo näin lähellä.. ;)
Kivan nälöiset pallot!

Mammutti kirjoitti...

Ihania palloja! Ja ilmeisestikkin aika nopeita tehdä, jos sattuis vaikka jäämään niiden teko siihen kuuluisaan viimetippaan. Mulle tuli heti mieleen täyttää niitä langanpätkillä, minähän säästän kaikki päättelypätkätkin.
Kaunista sunnuntain jatkoa!

anja kirjoitti...

Ihania joulupalloja! Osaiskohan, jos pääsis alkuun? Hämmästelin jo sukkapaljoutta edellisessä postauksessasi! Olet super.

Lila kirjoitti...

Ihania joulupalloja <3

Sarppu kirjoitti...

Voi miten ihanaiset joulupallot, salaisesti minäkin jo kääntänyt ajatuksia jouluun, tämä remontin myllerrys ei vaan oikein tue ajatuksiani, mutta ehkä se tästä, kurkistin jo joulukoristekaappiin :)

Nina kirjoitti...

IHANIA joulupalloja! Oon tuota kirjaa katsellut sivusilmällä...täytyykö tuo nyt sitten ostaa...13 viikkoa,ihanko totta? Sehän on ihan pian ;D

Prusiluska kirjoitti...

Hienoja! Lainasin kirjastosta itsellekin tuon kirjan, puikoille ohjeet eivät vielä minulla ole päätyneet.

MariL kirjoitti...

Kivoja palloja! (vaikka minä olen ehkä niin vähän jouluihminen kuin voi olla, mutta voisihan noita laittaa muinakin vuodenaikoina vaikka reppukoristeeksi... :) )

Laura kirjoitti...

Tuohan on ostettava, jos tulee vastaan :)
On sitä täälläkin jo tehty kaikenlaista joulua varten...

mustakissa kirjoitti...

Kauniita - ja eihän jouluun olekaan kuin 90 päivää. Se on vähän se!

Prusiluska kirjoitti...

Palaan taas blogiisi, nyt olisi tunnustus omassani sinulle.

Helena kirjoitti...

Söpöjä palloja! Toi puna-valkoinen väritys ja kirjoneule, vau! Noita täytyy kokeilla. Kiitti kirjavinkistä:)

Tintti kirjoitti...

Hauskoja palloja!
Meilläkin jo virittäydytään joulutunnelmaan syömällä piparkakkuja.

Pirena kirjoitti...

Kauniita palloja, kävis mullekkin. Vaan nyt täytyy yrittää saada tuonne Hillokellariin sukantäytettä. Viikonlopun aikana meillä netti reikkasi. Hyvä kun kerkisin saada blogikirjoituksen julkaistuksi. Joku kumman hidastusvaihde päällä minulla, en tahdo ehtiä kommentoimaan saati lukemaan. Luen kyllä sitten yleensä kaikki rästit.

Paula kirjoitti...

Mukava idea eikä yllätys, että heti innostuit! Minä näin sellaisen kirjan, jossa kudottiin (siis neulottiin) jouluseimi eli jouluseimen hahmot: Maria, Joosef, enkeli, paimenet, kolme itämaan tiätäjää, Jeesus-vauva, lampaita, lehmä ym. Ajattelin, että täytyiskös ostaa.

Milukka kirjoitti...

Tosi kivat pallot! En oo ennen nähnykään neulottuja "kuusenpalloja", että joku sitten keksiikin vaikka mitä! Näitähän vois tehdäkin koristeeksi Joulumyyjäisten kojuun...

Marjut kirjoitti...

Vitsi, miten kiva idea!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihana kun Joulu tulee. Upeita palloja.

Anonyymi kirjoitti...

Ihania! Olen tuota kirjaa jo jonkin aikaa himoinnut ja kyllä mun nyt varmaan täytyy se käydä hakemassa. Piianpistot - kommentointi ei edelleenkään onnistu..

Aarnilintu kirjoitti...

Kyllä ovat nättejä! Ja tosiaan, nuohan toimisvat vaikka avaimenperänä tms. kun valitsee sellaista lankaa, joka ei helposti nyppyynny ja nuhraannu.

Pirjo kirjoitti...

Ei siihen Jouluun loppujen lopuksi niin pitkä aika ole.. Täytyy aloittaa ajoissa, että ehtii :) Kiva idea!

sinisukka kirjoitti...

Kiva, kun muistutit! Jouluvalmisteluja ei kai koskaan aloita liian aikaisin :) ainakaan lahjojen tekemistä! Jänskä idea koristeiksi nuo pallot!

Paula Kristiina kirjoitti...

Nämä ovat kyllä niin ihania! Olen koko illan tehnyt palloja etten konelle ole malttanut tulla:D Nyt on pakko sanoa hyvää yötä.