lauantai 3. syyskuuta 2011

Onks tietoo?

 Ystäväni Maija kiikutti minulle tälläiset lapaset ja kyseli niiden ohjetta. Nämä on hänen äitinsä, joka haluaisi neuloa tälläisiä joululahjaksi. Neulotaan kuulemma kärjestä alkaen ja mallia tutkittuani kyllä tajusin miten ne neulotaan. Sivuissa lisätätään ja keskellä kavennetaan. Aloittamista vähän pähkäilin mutta loin silmukat ja noukin toisen puolen silmukat silmukan pohjista. No, ei saumakaan silti kovin epäsiisti olisi.
Koska lupasin hommata ohjeen omaa vaivaa säästääkseni nyt kuitenkin kyselen, jos joku tietäisi onko jossakin netissä näiden ohje tai jossakin kirjassa. Jos ei löydy niin sitten pitää vaan tehdä se itse.

Tämän kysymyksen myötä hyvää lauantaita ja kiitos vaan mahdollisista vihjeistä etukäteen! Nyt lähden silakkamarkkinoille.

11 kommenttia:

Päivi kirjoitti...

Kokeillaanpas nyt blogi-yhteisön toimivuutta: Olen Aulin lukulistalla olevista käsityöblogeista jostakin kesällä ottanut linkkiohjeen pitsimäisistä valkoisista ranteenlämmittimistä. Aloitin työn kesällä, mutta työ jäi kesken. Nyt tuli syksy ja ranteenlämmittimien tarve. Arvatenkin ohjetuloste on hukkunut. Osaako kukaan auttaa, ranteita palelee....

Nina kirjoitti...

Pistetäänpä korvan taakse,jos vastaan tulee ohjetta!
Yksinkertaiset,kauniit lapaset!

mustakissa kirjoitti...

Kauniit ovat, ohjeeseen en ole törmännyt:)

Hepsi kirjoitti...

SiejaP on muistaakseni neulonut tuollaisia, ja ohje löytyikin hänen sivuiltaan eli Maija-lapaset: http://seijap.vuodatus.net/page/Maija_lapaset

Hepsi kirjoitti...

SeijaP on näköjään aloittanut ne varresta eli ei ne ihan samanlaiset ole.

Tintti kirjoitti...

Enpä ole tällaisiin törmännyt.
Kivannäköiset ovat.

Auli kirjoitti...

Hepsi, kiitos tuosta linkistä. Ihan hyvin Maijan äiti voisi ne neuloa toisesta suunnasta kuin työ ei muutu paljonkaan siitä. KIITOS!

Taika kirjoitti...

Hienot on lapaset..
Toivottavasti ohje niihin löytisi..
Mukavaa viikonloppua..

Kardemumma kirjoitti...

Hei

Laitoin eilen ensimmäisenä kommentin, mutta jostain syystä sitä ei ole täällä. Mutta näyt saaneen ohjeen, joten hyvä niin.

Pirjo Sinervo kirjoitti...

Tässä tekemäni ohje

Diagonaalilapaset

http://www.kaspaikka.fi/neulonta/asusteita_vaatteita/diagonaalilapaset.html

Auli kirjoitti...

Kiitos Pirjo!