perjantai 4. heinäkuuta 2014

Kasvu kiihtyy valosta

Tänään ihan outoa aamulla: lämmin aamu, aurinko! Kasvimaa on odottanut lämpöä. Kaikki on kasvanut kovin hissukseen ja hitaasti. Tiheästä hernekylvöksestä pääsee osa tänään salaattiin. Sipulit taustalla ovat kasvaneet hienosti. Ne eivät ole olleet moksiskaan, vaikka on ollut niin kylmää. Vasta tänään meinaan tehdä salatin oman kasvimaan sadosta. Alla oleva itämainen salaattisekoitus näyttää kivalta. Toivottavasti myös maistuu. Tänään meinaan myös kylvää uusia salaatteja joutopaikkoihin. On kiva kun aina tulee jotakin uutta.

Yrttilaatikko kyllä ihan pursuilee. Niinpä harkitsen vakavasti ensi kesänä ainakin osittain laatikkoviljelyyn siirtymistä.

 Kolmeen viikkoon ei ole nurmikkoa leikattu, niin hitaasti on sekin kasvanut . Tämän aamun koko ison nurmikon leikkaaminen meinasikin viedä voimat ihan täysin. Pari tuntia siinä meni, mutta myös varmaan aikalailla kaloreita...  Ihanaa silti, että urakka on ohi!
Kun nurmikkoa ei leikkaa se alkaa kukkia. Tuntuikin ihan harmittavalta kumota leinikit, apilat ja villiintyneet orvokit, niinpä niitä hiukan jätinkin kukkimaan.
1 kommentti:

anja kirjoitti...

Kovasti sinulla kasvaa kaikki, herneet ja salaatit ja muut.
Kivan näköisiä nuo hernekepit! Minä laitoin hernepenkin ympärille katiskaverkkoa keppien tukemana. Luin vinkin jostakin blogista...kai.