sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Hyvältä näyttää!


Keskiviikkona leikkimökki tuli ulkoapäin lähes valmiiksi. Ovea vielä laitetaan, muttei sillä ole kiirettä, koska sisäremonttia on helpompi tehdä ilman ovea., varsinkin näillä helteillä. Pihan epämääräisestä mökkeröstä tulikin pihan koriste.


Kuisti uusittiin kokonaan, niin lahonneet olivat edelliset laudat. Vielä pitää maaltaa ruuvin ja naulan kannat valkoisella, se sitten onkin jo pikkuhomma.


Kuistin lattia tehtiin painekyllästetystä laudasta. Lautojen alle tehtiin pellitykset, koska huomasimme, että hiekka ja multa olivat eniten lahottaneet kuistia. Meillä kun leikkimökissä on leikitty ihan kaikenlaisia leikkejä, ei pelkästään siistejä sisäleikkejä. Ja sama tahti saa jatkua, kun ensimmäinen lapsenlapseni ottaa mökin käyttöön.Musta huopakate olikin aika iso homma, varsinkin kun osa laudoista oli katteen alla lahonnut. Kuvassa näkyykin näitä uusittuja lautoja, joiden maalaus jää ensi kesään.. Punainen värihän on suht siisti, mutta vaatii hiukan korjaamista.Sisäkatto oli aika kauhea, kostea ja ruma, nyt se on saanut uuden maalipinnan, sen jälkeen kun ne lahot ja kostuneet laudat korjattiin.  Maalaushommassa  meinasi meikäläisen käsi hiukan väsähtää.

Lattian maalaaminen kävi sitten taas selän päälle. Ensi viikolla kun aloitan turkoosin osuuden maalaamisen, luultavasti joudun teippaamaan koko valkoiset ruudut sanomalehdillä peittoon, niin paljon onnistun aina suttaamaan!

10 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Kylläpä tuli soma mökki, aivan ihana!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Onpa ihana mökki. Meilläkin ukkeli laittoi viimeviikolla leikkimökkiin peltikaton ja teimme suursiivouksen leikkimökin sisällä. Kyllä Mimosa oli mielissään.

mummeli kirjoitti...

Tuo on nyt pihamaan helmi, niin soma mökki.

Rouva Kivitikka kirjoitti...

Sievä :-)
Eikö ole hauskaa, että vaikka "työmaa" on pikkuinen, niin siihen menee yllättävän paljon aikaa!
Vaikkakin työ on kivaa ja lopputulos palkitsevaa!

Tanja kirjoitti...

Ihana! Minun tekisi mieli rakentaa aikuisten leikkimökki eli pieni mökki jossa voisi lukea tai tehdä käsitöitä. :)

Daisy kirjoitti...

Hienolta näyttää. Siellä syntyy varmasti kivat leikit.

sirkkis kirjoitti...

Voi miten suloiselta mökki näyttä jo. Varmasti on suosittu leikkipaikka.

Paula Kristiina kirjoitti...

Kylläpä hyvinkin hyvätä näyttää! Kun tulen kyläilemään on kiva nähdä mökki livenä. Mikä muu päivä kävisi kuin huominen. Huomenna minulla on lääkäri ja siinä on minulle yhdeksi päiväksi ohjelmaa kerrakseen:))

Paula kirjoitti...

Iso työ ja hieno tulee!

Seijasisko kirjoitti...

Ihana leikkimökki!