sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Neulominen tekee hyvää


Kiitos kivoista kommenteista viimeisiin postauksiin. Koska nyt olen saanut kokea ja jakaa neulomisen flow-kokemusta, haluan jakaa teille kivoja kuvia. Tämän neulovan tytön löysin yllätys, yllätys Flow Magazinen vintage- kuvista. Ihanan nostalginen kuva minulle. Minusta tuntuu, että lapsuudessani 1960-luvulla oli juuri tämänkaltaisia postikortteja ja kirjojen kuvituksia. Tyttö näyttää rentoutuvan, vaikka puikot ovat käsissä kuin riisipuikot, mutta katsokaas tätä seuraavaa otetta.


Tässä Suomen  laskettelujoukkueen valmentaja Antti Koskinen neuloo ja näyttää kovin keskittyneeltä. Tästä mainittiin myös tv.ssä ja siinä juuri sitä selitettiin siltä, että neulomisella etsitään keskittymistä ja rauhoittumista. Niin se vaan on, vaikkei sitä voi tajuta sellaiset ihmiset, jotka eivät neulo.
Tähän kuvaan törmäsin FB:ssä ja ajattelin sen jakaa niillekin, jotka eivät siellä ole. Tämän  kuvan on julkaissut Textile Museum of Canada! Hyvä Suomen joukkue ja varsinkin Enni Rukajärvi!
Tässä vielä teksti museon sivuilta:

When viewers turn on the broadcast of the Sochi Olympics men's snowboard slopestyle finals Saturday night, they might see someone knitting at the top of the course. That is Antti Koskinen, Team Finland's coach, and at Saturday's competition he was busily knitting cream-colored yarn with green needles. Others on the Finnish team will add to the scarf before handing it off to Finland's Summer Olympic team going to Rio de Janeiro in 2016.Ihana sunnuntaipäivä! Tämän vuoden tulppaanikausi alkoi hulppealla 30:llä tulppanilla, kun tukkuna sai kympillä!

6 kommenttia:

marika kirjoitti...

Jes! hyvä Suomi! Nyt se on todistettu, että neulominen rentouttaa!

mummeli kirjoitti...

Minulla kävi eilen kylässä 4 vuotias lapsenlapsenlapsi, joka nähtyään sukan kutimeni, topakasti tarttui siihen ja sanoi että minäpä neulon tätä, minä osaan kyllä kun hoidossa on opetettu. meinasi siinä sitten puikot lähteä työstä, mutta ei se mitään, pääasia että pikkuista kiinnostaa kutominen.

Paula kirjoitti...

Neulomisen eli kutomisen rentouttavuus ja keskittymään auttaminen on kumma juttu. Meidän äitikin aina kutoi ja se oli hänelle rentouttavaa, mutta jotkut ihmettelivät, täytyykö aina olla noin ahkera ja työteliäs. Ikään kuin siitä olisi ollut kysymys.

sirkkis kirjoitti...

Minusta neulominen ym käsityöt ovat hyvin meditoivia olotiloja ja auttaa henkisen tasapainon ylläpidossa. Ihanat kuvat.

Emileitha/Tarja kirjoitti...

Hienoa että ymmärretään miten rentouttavaa ja hienoa käsityöt ovat yleensäkin

Aikku kirjoitti...

Neulominen kannattaa aina - vai miten se olikaan? No, kyllä varmasti kannattaa, vaikka taas tuntuu niska-hartiaseutu jäykältä, oikeastaan taitaa olla ihan jumissa.

Pakko siis kysyä, minkälaisessa asennossa neulot? Itse neulon yleensä sohvalla ja siinä asento ei välttämättä ole kovin ryhdikäs. Hieroja vinkkasi laittamaan tyynyt kyynärpäiden alle käsien tueksi, mutta yleensä toisella puolella on koira ja toisella puolen tyhjää. Katsos, kun kolmen hengen käsinojattomaan sohvaan mahtuu just ja just yksi ihminen mäyräkoiran lisäksi.