keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Eikö tämä lanka lopu koskaan!Raitalankakerän loppuun kulutus jatkuu. Tuntuu, että kirjoneuleessa lanka riittää ja riittää. Näiden lapasten lähtökohtana oli uuden Novitan lapaslehden malli "Iloiset kirjoneulelapaset jämälangoista". Mallin oli toteuttanut ja suunnitellut Tuulikki Syrjä. Minulla oli käytössä se sama jämälanka mikä edellisissä sukissakin. Siinä onkin oikeastaan tosi ihana raitalanka, monen vuoden takaa. Kun olen tälläinen omanlaiseni, niin eikö minun pitänyt tätä mallia  rukata ja neuloa erilaiset varret ja muutenkin seurailin raitalangan käyttäytymistä kuvioita tehdessäni ja tein kerroksia oman mieleni mukaan. Olen tyytyväinen lapasiin ja napakoihin varsiin. Niissä on mielestäni jotakin vanhanaikaista. Tuli tunne, että onkohan minulla lapsena ollut jossakin norjalaistyylisissä äidin neulomissa samanlaiset varret.


Joskus irroittelen näillä kirjoneuloilla, enkä yritäkään kahta ihan samanlaista: näissä olin tarkkana  ja peukuistakin tuli ihan samanlaiset.
Tälläiset kivat yksinkertaiset kirjoneulekuviot ovat kyllä ihan ehdottaman käyttökelpoisia ja näissäkin mallikerta kaikissa kuvioissa oli vain neljä. Ja kun ei tule pitkiä langanjuoksuja niin neulominen on sutjakkaa, kun ei tarvi sitoa lankoja mitenkään.
Näihin meni lankaa 79,6g. Langankulutus lähenee ostamaani lankamäärää. 


Naurattaa ihan tämä neulomisbuumi. Viikossa olen neulonut yhdet sukat ja kolmet lapaset! Töiden  ja muiden puuhien lisäksi siis. Hiukan itsekin ihmettelen.... 
No, joku tekee jotakin muuta, minulle tämä on sitä ihan parasta rentoutumista mitä tiedän.

Niinkuin teille monille muillekin!

8 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Ihkut lapaset :-)

Rouva Kivitikka kirjoitti...

Toisilta tuo homma vaan sujuu! Ja silloinhan sitä on tehtävä, kun hyvältä tuntuu.
Kauniit lapaset, jälleen!

MariJ kirjoitti...

Eihän se haittaa, jos ihana lanka riittää useampaankin neuleeseen, saatpahan enemmän ihania neuleita! :)

Tykkään näistäkin! ♥

Anonyymi kirjoitti...

Oi, nää on kans IHANAT, ihan niin kuin nuo sukat <3

T:Liisa

Paula kirjoitti...

Joka toisessa postauksessa tällaiset väri-iloittelut ja joka toisessa hillityt mustavalkoiset. Molemmat hienoja mutta ehkä enemmän tykkään noista riemunkirjavista.

-P- kirjoitti...

Huh, mikä tahti! Jälleen kerran, kauniit lapaset! Ja niinhän se on, että parasta rentoutusta, nimen omaan!

sirkkis kirjoitti...

Kauniit kirjolapaset, ihanat.

Paula Kristiina kirjoitti...

Niin ovat nämäkin niin ihanat! Ihailen intoasi ja pidä se♥