sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Sunnuntaita


 Sunnuntait eivät koskaan ole olleet lempipäiviäni. Muistan jo lapsena jonkunlaisen sunnuntaiahdistuksen. Muistaisin, että sunnuntaisin oltiin aina kotiympyröissä ja sunnuntain kohokohta oli kuunnelman kuunteleminen joskus iltapäivänä ja se syöminen. Oli sellaista verkkaista ja vähän tylsää. Varmaan silti luin paljon sunnuntaisin, se oli lapsena lempiharrastukseni. Joskus käytiin kylässä ja joskus meillä kävi joku tuttavaperhe kylässä. Sellaista oli sunnuntain vietto 60-luvulla.

Mielestäni vanhempana sunnuntaiangsti se on hellittänyt, ehkä ei mikään stressaa enää niin kovin? 
Viime viikon lopulla vietin syntymäpäivääni oikeastaan viettämättä sitä mitenkään, sekin oli miellyttävästi hyvin vähän stressaavaa!
Eilen silti vietimme syntymäpäiviä siskon luona Merikarvialla, siellä oli 12-vuotissynttärit ja juhlittiin kai siinä sitten vähän kaikkia alkuvuoden juhlia, minun ja myös pikkusiskon juhlia parin viikon päästä.  Eilen vanha ystävä (nelivuotiaasta asti) oli kuitenkin tuonut minulle lahjan ja kortin. Kortti sopii hyvin tunnelmaan, kun ikää kolahti mittariin jo vaikka kuinka paljon.


Koska miehelläni on myös oma talonsa ja siellä oma puuhamaansa, vietän sunnuntaita tänään yksin. Illan suussa hän tulee tänne ja silloin syömme ja jälkiruuaksi maistamme herkkupiirakkaa, jonka ohjeen löysin viimeisimmästä Pirkka-reseptivihkosta. Se löytyy myös täältä. Vielä en maistanut, mutta tuoksu on lupaava; rukiin ja puolukan yhdistelmä varmaan toimii. Ja jokainen pakastimesta poistuva marjapussi on voitto. Se on aina se alkuvuoden urakka!


5 kommenttia:

marika kirjoitti...

Näyttää todella herkulliselta, meilläkin sama "projekti": pakastimen tyhjennys, että ensi kesänä saa taas mennä marjametsään.

Sini Helmi kirjoitti...

Lämpimät onnittelut jälkikäteen!

Minulle sunnuntait ovat olleet viikon paras päivä aina lapsuudesta asti! Ja on edelleen! Sunnuntain tunnelma on aina ollut minua puhutteleva ja edelleen haluan, että sunnuntai pidetään sunnuntaina, eli silloin ei tehdä arkipäivien töitä. Näin me ihmiset olemme erilaisia ja hyvä niin, se on rikkautta :)

Herkullista iltaa!!!

Saila kirjoitti...

Puolukkapiirakka on superhyvää ja rukiin kanssa kuulostaa todella maukkaalta. Minullakin on pari naapurin antamaa puolukkapussia, tätä reseptiä voisikin kokeilla.
Muistan sunnuntai-iltapäivien ahdistuksen ajalta, jolloin olin töissä ma-pe, nykyään kun olen joka päivä töissä, sillä ei ole merkitystä. Rakastan sitä, että sunnuntaisin ei kukaan puhelinmyyjä soittele (yrittäjällä niitä vasta riittääkin), ja muutenkin koko maailma on ikään kuin levossa.
Onnittelut!

Sude kirjoitti...

Tuo kortti on kyllä niin hulppeen hauska. Minäkin sitä kaupassa hipelöin ja meinasin ostaa 3 vuotta vanhemmalle siskolleni, mutta jätin kuitenkin hyllyyn. Kaikkien huumorintaju ei ehkä piisaa iästä huomautteluun ainakaan siinä vaiheessa kun eläkkeelle pääsy iskee =D

Emileitha/Tarja kirjoitti...

Onnea sinulle ja tosiaankin ne sunnuntait oli hieman pitkiä silloin lapsuudessa