perjantai 24. tammikuuta 2014

Langoista

 
 Tämä vuosi on toinen vuosi, jolloin ajattelin tarkkailla langan kulutusta suhteessa lankaostoksiin. Hm... miksi? Ihan vaan mielenkiinnosta! Viime vuonna kulutin yli kahdeksan kiloa lankaa. Suurimman osan langoista sain kulumaan kolmeen peittoon. Tänä vuonna ei taida ihan niin paljon kulua, koska peittoja on jo ihan tarpeeksi!
 
 
 Päivitin eilen laskelmat blogin oikeaan sivuun ja lupaavastihan tämä vuosi on alkanut, ainakin lankojen ostamisen suhteen! Kulutusta laskemalla voi asettaa välitavoitteita: minä esimerkiksi nyt päätin, etten osta lankaa lisää ennenkuin olen käyttänyt periaatteessa sen 700g, mitä jo ehdin ostaa. Tällä tavalla ehkä saa jollakin tavalla hillityksi tätä lankasortumistaipumista....
 
Pirtin kehräämön lankoja osti nettikaupasta, koska haluan neuloa lisää niitä pässinpökkimiä lapasia ja  haluan niistä ihan 100%:n villaisia. Myös Roosa-nauha lankoja sekä Pirkka-lankaa ostin pari vyyhtiä lisää, niitä Porissa saa Taito shopista..
 Eilen  hauskuutin kissoja kerimällä lankoja ja  siinä hommassa ei kauaa nokka tuhissut, kun apuna on kerintälaite ja vyyhdinpuut. Kerintälaite on kyllä ihan ehdoton siinä hommassa! Sitä suosittelen niille, jotka käyttävät vyyhtilankoja.
 
Muutaman valmiin keränkin ostin, nämä ovat Novitan uutuuslankoja, Nallea ja Seitsemän veljeksen sateenkaarilankaa, joissa ruskealla on korvattu edellisen lähes vastaavan violetti. Täytyy sanoa, että tykkäsin kyllä siitä edellisestä enemmän, siis siitä, joka oli edellisen postauksen kettinkisukissa. Se on aidompaa sateenkaarta kun siinä ei ole sitä ruskeaa.
Joskus  on kiva kirjoittaa blogia aamutuimaan työpaikalla kaikessa rauhassa.  Pian jo soittaa koulun kello ja nelosluokkalaiset alkava ompeluhommat, sitten onkin päivä pian pulkassa ja viikonloppu edessä. Ihanaa!

Hyvää viikonloppua kaikille!

9 kommenttia:

Rouva Kivitikka kirjoitti...

Langoissa on se hyvä puoli, etteivät ne mene huonoksi tai vanhoiksi!
Hyvää viikonloppua :-)

mummeli kirjoitti...

Minun langankulutus tänä vuonna on ollut vähäistä, olen saanut aikaiseksi vasta yhdet vauvan junasukat, ei paljon paina.
Mukavaa viikonloppua!

Satu kirjoitti...

Hyvällä mallilla sulla se kulutus.
Ja hankinnat myös. Ne ei tosiaan vanhaksi mene ;-)
Minäkin päätin ekaa kertaa vähän seurata omaa lankatilannettani blogissani. Mielenkiintoista :-D

-P- kirjoitti...

Lankojen kulutuksen ja varaston välinen suhde on kyllä oikeasti mielenkiintoista... Munkin mielestä! Mulla vaan on lankaa niin paljon, että kokonaisvarastoa en uskalla ruveta laskemaan... mutta tuolla lailla, kun sä teit, ostot/kulutus niin saisi edes vähän kuvaa siitä, missä mennään... hmmm

Aarnilintu kirjoitti...

Olen näköjään ihan pihalla Novitan uutuuksista, kun en ollut huomannut, että sateenkaarilankaa on taas tyrkyllä. Mun suhde noihin värikkäisiin on vähän kaksijakoinen: toisaalta tykkään kun ovat niin pirteitä, toisaalta taas ajattelen, että ovatko jo liian kirjavia.. Edellisiä ketjusukkiasi ihastellessani harmittelin, että olin virkannut ainoan koskaan hankkimani sateenkaarikerän kynäpurkkien päällisiksi, mutta nythän sitä melkein voisi uskaltautua ostamaan uuden kerän. Vaikkakin, lankaa on tässäkin tönössä jo ennestään kyllä ihan riittävästi:)

sirkkis kirjoitti...

Paljon ihanaa lankaa ja kun niitä kuluttaa niin ei heti ostamaan tarvitse mennä.

sirkkis kirjoitti...

Paljon ihanaa lankaa ja kun niitä kuluttaa niin ei heti ostamaan tarvitse mennä.

sirkkis kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
enkulin käsityöt kirjoitti...

Onneksi langoistta ei ole parasta ennen -päiviä. Miksikähän hamstraan lankoja niin, että on koko lanka lopetettu ja minulta sitä edelleen löytyy. Pakko sitten miettiä tarkkaan, mihin lanka riittää, koska uutta ei saa mistään. Onkohan tämä edes normaalia, vai onkohan minussa hamstroosi???