perjantai 26. heinäkuuta 2013

Rauman pitsiviikkoa

 Tänään srarttasimme Katrin kanssa aamutuimaan naapurikaupunkiimme Raumalle. Siellä on käynnissä Rauman 43. pitsiviikko. Aloitimme kirpputoreilla, joita oli viehtättävillä sisäpihoilla.
 Ihastelin pihojen luovuutta, kunpa itsekin keksisi kaikkea näin kivaa.Nämä alakuvan nuket ovat suoraan lapuudestani! Kaverini Katri tuumasi  siihen, että hänen lapsuudessaan nuo olivat jo vanhanaikaisia. Niin se menee, jos toinen on syntynyt viisikymmenluvun puolivälissä ja toinen reilusti yli kymmenen vuotta myöhemmin....
 Tarmo Thorströmin katkarapuaiheinen pitsikravatti oli vedetty torniin.

 Saman tekijän Pub-taidetta näyttelyssä Pitsi goes Pub.
 Tässä on väännetty rautalankaa...
 tässä irroiteltu porukalla,

 Kävimme pienessä pitsikaupassa,
ja seurasimme hiukan aikaa pitsinnypläyksen nopeuskilpailua.
 Siinä nyplättiin perinteistä pitsiä, tässä nyplääjänä suloinen, tuore pitsimissi, suoraan Kuopiosta. Siksipä hänellä olikin henkilökohtainen opastaja. Pitsimissi oli tänään elämänsä ensimmäisen kerran kokeillut tekniikkaa!
Tuli taas sellainen tunne, että miksi en useamminkin poikkea Raumalla, koska siellä on niin kivaa ja se on niin lähellä! Kannattaa ehdottomasti poiketa Raumalle ja nimenomaan pitsiviikolla. Kuten kuvista huomaa, siellä on hyvin monipuolista ohjelmaa. Tänään siellä vietetään vauhdikasta musiikkipitoista Mustan Pitsin yötä. Me palasimme rauhalliseen kotikaupunkiin, jossa tuntuu  niin hiljaiselta viime viikon Suomi Areena ja Jazz-viikon jälkeen.
Kyllä täällä länsirannikolla on tapahtumarikas heinäkuu!

6 kommenttia:

Sarppu kirjoitti...

Onpa ollut ihana reissu ja niin kivat kuvat, nauratti kyllä hiukan tuo pitsimissi, että voisiko niiltä misseiksi yrittäviltä vaatia nypläyksen alkeet ;).

sirkkis kirjoitti...

Minä katteellisena katselin kuvia. Kyllä olisi kiva käydä noissa juhlissa. Rauma on hieno kaupunki ja nyplätyt pitsit ihania.

sinisukka kirjoitti...

Rauma on ainoita "vanhoja" kaupunkeja Suomessa, jonne en ole ikinä päässyt - viime kesänä oli hilkulla! Pitäisi kyllä korjata tämä vaje ja juuri pitsiviikkojen aikaan!

Pia kirjoitti...

Voi tuonne! Ihania ideoita olet kameraasi katsastanut. Tulee vesi kielelle. Käytännön itetaide on ihan parasta mitä tiedän.

Zelda kirjoitti...

Vallan mukavan kuuloinen reissu:) tuo on kyllä huikaiseva taito, tuo nypläys.

satunNainen Paula kirjoitti...

Käväisimme mekin pitseillä ihan pikaisesti, pihakirppiksiäkin tuli koluttua...
Rauma on kiva kaupunki, pitsiviikot ihan omanlaisensa tapahtuma, kiva sellainen.