tiistai 30. heinäkuuta 2013

Hienoja käsitöitä

Koskella ollessamme tutustuimme Kosken kohaus tapahtuman tarjontaan. Käsityönäyttely kiinnosti minua tietenkin.


Vanhan kirjotut sanomalehtitelineet ja huoneentaulut herattivät mielenkiiintoa muissakin.

Aika pessimistinen huoneentaulu vai mitä tuumaatte!? Minä ainakaan en tuollaista muistutusta haluasi katsella silmissäni....Tämä  herätti katsojissa hilpeyttä.
No, tässä on sentään hiukan toivoa.


Joissakin huoneentauluissa oli selvästi naivistinen ote. Miten hienoa, että nämä ovat säilyneet nykysukupolville, ne ovat kuin viestejä menneisyydestä.

7 kommenttia:

Simpura kirjoitti...

Upeita tauluja olet bongannut :)

sinisukka kirjoitti...

Nää on niin huippuja!!! Hienoa, kun tällaisia aarteita on säästynyt! Ja mainiota, kun niitä esitellään muillekin! Se aina lisää kiinnostusta ja arvostusta!

Rva Pioni kirjoitti...

Kiva postaus.
Onkohan noilla naapurimaan rouvilla ollut aikaa ja tarvikkeita noihin kirjontatöihin enemmän, kun niin paljon niistä on ruotsinkielisiä? Lahden toisella puolen nuo vanhat käsityöt eivät ole edes niin hinnakkaita kuin meillä, ehkä niitä on siellä enemmän. Joutaa myyntiinkin :)
Pitäispäs postata omasta löydöstäni, jonka löysin naapurista ihan pilkkahintaan (ei kyllä myyjä arvostanut yhtään tuotettaan).
Ihania nuo on.

Daisy kirjoitti...

Kyllä kirjonta on niin parasta.

sirkkis kirjoitti...

Upeita vanhoja tekstiilejä.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Vau miten huippuihania

Sude kirjoitti...

Minun anopillani oli aikanaan kirjottu taulu tekstillä: "Kärsi, kärsi, sitä kirkkaamman kruunun taivaassa saat". Onneksi se on "hukkaantui" perinnönjaossa ja minulla tulee välillä huulena heitettyä tuota lausetta lapsilleni :)