tiistai 19. maaliskuuta 2013

Virkkauksen viehätys

 Maaliskuu jatkaa kylmyyttään. Minä virkkaan lämpimän värisiä kukkia, kevättä odotellen. Afrikankukkapeitto alkaa olla puolessa välissä. 
 Kun tässä muinoin virkkasin isoäidinneliöpeiton, huomasin , että hyvä systeemi on tehdä paljon aloituksia, niistä pienistä langanlopuista. Nauratti ihan kun luin Arnon & Carloksen kirjasta saman vinkin. Minulla on peiton virkkauksessa ihan tietty systeemi.  Ensin virkkaan aloitukset ja niihin satunnaisesti loput kerrokset. Sitten kun tilkkuja on paljon, ainakin kahteen riviin (24 vähintään), päättelen tilkut huolellisesti. 
 Sitten valmiit tilkut päätyvät pikkuiseen pärekoriini odottamaan sitä kivointa vaihetta. Se on se, kun virkkaan ne yhteen pylväskerroksella. Pylväskerroksessa käytän kolmea väriä niin, etteivät ne  ole koskaan rinnakkain eli ruskeaa, luonnonvalkoista sekä vaalean ruskeaa. Minusta nämä värit rauhoittavat kivasti kirjavia tilkkuja.
 Painoa tälle peitolle tulee runsaasti. Arvioisin, että yli 2 kiloa reilusti. Tämä on siis oikein varsinainen langantuhoaja! Hyvä niin.
 Olen huomannut, että Nekku luulee, että sateenkaaripeitto on hänen. Yleensä se nukkuu peiton päällä
ja näinpä taas tämän hellän kohtauksen, kun Rosvo huolehti pesien hellästi Nekun  niskakarvoja. Tosin usein tämä kohtaus loppuu siihen, että Nekulta palaa käämit  ja silloin saa Rosvo kyytiä!


14 kommenttia:

Saila kirjoitti...

..siis tarkoitat, että Nekku TIETÄÄ peiton olevan hänen... ;-)
Aivan mahtavan kauis peitto tuo kukkapeitto, voi mahdoton! Olen suorastaan rakastunut. Ihailin Paulan Arkiporinaa-blogissa kuvaa peitoistasi rinnakkain sohvalla, miten osaavatkin torkkupeitot olla niin kauniita. Ja yhdessä vielä kauniimpia. Tuo on jo taidetta.

mummeli kirjoitti...

Kyllä tuosta peitosta tulee upea, sen alle on hyvä käpertyä kylmällä.

Anonyymi kirjoitti...

Ihailen kukkiasi.Meillä toinen kateista rakastaa isoäidinneliöpeittoa ja samalla tavalla nuo meidän katit tuppaa toimimaan,ensin hellitään ja puunataan kunnes ykskaks toinen iskee hampaansa toisen niskaan ja alkaa ajojahti :D

Rouva Kivitikka kirjoitti...

Molemmat peitot ovat ihania! Tuo kohta valmistuva kukka-peitto on vielä söpön keväinen :-)

sirkkis kirjoitti...

Voi miten ihanan tuosta kukkaispeitostasi tulee.

Emileitha/Tarja kirjoitti...

Kesän kukkaset peitossa, kaunis on

KahviKaneli kirjoitti...

Ihana on taas tulossa!
Ayyhyttäs niin peittojen teko, mutta ei jaksa nyt innostaa..
Näihin pakkasiin tuo peittosi on varmasti ihana!

Paula kirjoitti...

Hieno tulee, tai kyllä sen huomasi jo silloinkin, kun sen aloituksen näin omin silmin.

Lammas kirjoitti...

Taas on hieno peitto tulossa. Noi kisulit on sitten suloisia!

Sirpa kirjoitti...

Virkkaus on niin mukavaa,että minullakin tällä hetkellä neulominen on kokonaan pannassa :) Tuosta peitosta tulee kyllä UPEA! En malttaisi enää odottaa,joten pistähän vauhtia koukkuun! :) Kissat ovat kyllä hellyyttäviä...

enkulin käsityöt kirjoitti...

I H A N A

satunNainen Paula kirjoitti...

Upean näköinen! Samoin tuo sateenkaari, sellaista himoitsen...

saga kirjoitti...

Tuosta tulee kyllä upea, niin ihanan värikäs!

Pirena kirjoitti...

Minäkin teen välillä samalla systeemillä omaa peittoani että virkkaan ensin niitä pieniä alkuja, sitten seuraavaa kerrosta jne. Eipä meinaa valmistua millään kun välillä täytyy tehdä muutakin.