lauantai 30. maaliskuuta 2013

Melkein sata piirakkaa

 Eilen oli Suuri Piirakkapäivä. Karjalais-satakuntalaisella yhteistyöllä leivoimme melkein sata karjalanpiirakkaa (lopullinen lukumäärä jäi epäselväksi , koska mies söi ensimmäiset "kuormasta" (mutta luvalla) ennen laskutoimitusta.)
 Olen kerran elämässäni leiponut karjalanpiirakoita, mutta en saanut niitä onnistumaan yhtä hyvin, puuttui se tietotaito, mitä keittokirja ei pystynyt antamaan. 
 Ystäväni taas kertoi omassa lapsuuden kodissaan (tosin Helsingin Herttoniemessä) äitinsä paistaneen joka lauantai karjalanpiirakoita. Hän kun oli Karjalan evakoita, kuten miehensä.  
 Juttelimme siitä, miten merkityksellinen varmaan silloisille pakolaisille oli tälläisen piirakkaperinteen, ja toki muunkin ruokaperinteen,  säilyminen heidän uusissa elinympäristöissään. Kun olisi palanen kotia kuitenkin...
Valmiista piirakoista ei nyt ole kuvia, kuvaus unohtui kun herkuttelu alkoi. Piirakoita riittää kyllä koko pääsiäiseksi ja pakstimeenkin niitä jo liikeni. Ei jää yhteen kertaan tämä piirakkakokeilu, kivointa siinä oli ystävän kanssa leipominen.

9 kommenttia:

satunNainen Paula kirjoitti...

Slurps, mitä herkkua! Hakkaa kyllä suklaamunat mennen, tullen!
Hyvää pääsiäistä! :o)

Ritva kirjoitti...

Oi minä kyllä nostan sinulle hattua, että haluat elvyttä karjalanpiirakka perinnettä. Entisajan naiset niitä leipoivat enemmän kuin nykyisin, kotonahan leivottiin leivät, pullat kakut ja piirakat. Kaupoissa ei ollut saatavana leipomuksia tuolla tavalla kuin nykyisin. Ja kyllähän kotona leivotut karjalanpiirakat aina kaupanpiirakat voittaa nykyisinkin. Sitä käden jälkeä ei voi kopioida...
Hyvää Pääsiäistä sinulle!

Nova Melina kirjoitti...

NAM! Oli varmasti kiva leivontapäivä. Levollista pääsiäisen aikaa Auli sulle myös! :)

sirkkis kirjoitti...

Jopas on ollut urakka mutta hyvää tuli :D

Repsu kirjoitti...

oi nam, itetehdyt karjalanpiirakat on jotain niin parasta! :)

Annika kirjoitti...

Olettepas urakan tehneet. :) Tuo piirakoiden itsetekeminen olisi sellainen taito jonka haluaisin joskus oppia, itsetehdyt kun hakkaavat valmiit mennen tullen.. :)

Sini Helmi kirjoitti...

Oi, mikä ihana piirakkalauantai teillä on ollut. Ihan vesi herahti kielelle ;)

Mukavaa pääsiäisen aikaa!

Sarppu kirjoitti...

Itse tehdyt piiraat on maailman parhaita :)

Aikku R-T kirjoitti...

Hei !
Arpaonni suosi sinua ekoissa arpajaisissani..... Käypä vilkaisemassa blogiani.