lauantai 16. maaliskuuta 2013

Kori poikineen

 Tänään mies kiikutti minulle korin tuliaiseksi. Tämä on muistaakseni jo kolmas häneltä saamani. Ilmeisesti tässä runsaassa kymmenessä vuodessa, hän on tullut tuntemaan heikkouteni koreihin... Kissat osoittivat heti suurta innostusta uuden uutukaiseen pärekoriin, jolla on kuulemma ikää parikymmentä vuotta. 
 Huushollini on täynnä koreja. Niissä on lankoja, tosi monessa, mutta myös lehtiä, kirjoja.... Tässä kaksi erilaista, jotka kuuluvat 
kukkapeittoprojektiin. Nämä ovat ns. halpiskoreja, ties missä lapsityönä tehtyjä.
 Tämä kiinalainen kiehtoo ajatuksia, siihen sisältyy hiukan silti ahdistusta. Kuka kiinalainen on kiinalaisista sanomalehdistä punonut tämän? Ja nyt se myydään täällä halvalla. Silti sen sitten minäkin ostin....
Tänään saamani kori (kun kissat siihen kyllästyivät) täyttyi kukilla. Kukkaurakkaa riittää: peitossa pitäisi olla ainakin 214 kpl nyt on ehkäpä kolmannes valmiina, osa vielä kiinnittämätättä.
 Tämä kori on taas halpissarjaa. Rottinkikori joka on sopiva erimittaisesten niiden pienimpien sytykepuiden kantamiseen, koska siihen sopii monen mittaisia  oksia.
 Tämä on myös mieheltä. Tällä on kuulemma ikää sen viitisenkymmnetä vuotta. Tällä haen isompia klapeja. Tämä on tukeva ja ajan patinoima,(niinkuin monet meistä viisikymppisistä)
Tämän ostin viime kesänä ihan juuri punottuna korimestarilta. Se oli vielä kostea ja painava kun sen sain käsiini. Sen olen myös uhrannut puunhakuun, vaikkei se kovin käytännöllinen olekaan. Silti kahdessa viimeisessä näkyy perinteinen korinpunonnan jälki. Ei niittejä, nauloja, eikä  mitään muitakin vippaskonsteja. Kaikki vain punottua ja kierrettyä, sangatkin on  kuusen juuresta .

13 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihanat korit ja ihana myös tuon ekan korin sisältö. Mukavaa viikonloppua.

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Muistan lapsuudesta lorun: Ku tuut Porrii, sut pistetää vanhaa pärekorrii ja vedetää pitki Pori torrii. Eli eikös se kuulu jo porilaisuuteen nuo pärekorit!

sirkkis kirjoitti...

Minäkin tykkään koreista vain pikkuisen pienemmistä.

mustakissa kirjoitti...

Kori poikineen tai pitäisikö sanoa kissoineen ja lankoineen...
Korit ovat käytännöllisiä jos mitkä eikä niitä voi olla liikaa.
Mukavaa viikonloppua

satunNainen Paula kirjoitti...

Korit ON ihania, antavat kummasti ilmettä tylsäänkin hyllyyn ja sopivat paikkaan kun jos toiseenkin nurkkaan!
Olen miettinyt omien pärekoppieni maalaamista, mutta en vaan raaski - jotain oleelista tuntuisi katoavan. Ja sinällään pärekopat eivät sisustukseen istu, mutta poiskaan ei voi antaa...

sinisukka kirjoitti...

Korit on parhaita! "Muutama" löytyy täältäkin huushollista :D

Anonyymi kirjoitti...

Mainiota!! Minäkin pidän koreista,punottuja koppia ostan torilta ja kirppikseltäkin.Meillä on niitä tupa väärällään :D ja miten ihana katti postaus alla <3

Rva Pioni kirjoitti...

Aina lienee tilaa vielä yhdelle korille,
vai, jäi hieman kaivelemaan yksi viutilo kirppiskori eiliseltä. Pitäisköhän se käydä pelastamassa?

möhönasu kirjoitti...

Korit ovat ihania ja niihin saa kätkettyä kaikkea mukavaa :)

Mukavaa alkavaa viikkoa!

Rouva Kivitikka kirjoitti...

Koreja ei voi olla koskaan liikaa ja teillähän on kaikki jopa käytössä!

Paula kirjoitti...

Korit ovat kivoja, niitä meilläkin piisaa, myös Kosken huushollissa niitä on joka käyttöön, isoja silppukoreja ja pieniä kukkakoreja ja kaikkea siltä väliltä. Hauskaa, että saat uusia koreja, aina sinä ja kissat löydätte niille käyttötarkoituksen.

Sude kirjoitti...

Taitaa olla vähän samanlaista kuin meilläkin, koreja ja kissoja joka paikassa =D Meillä vaan on kissoja enemmän :)

Sarppu kirjoitti...

Ihanat korit, kun joku vielä keksisi sellaisen kauniin korin, jossa voisi puita kantaa, roskia ei tulisi sisälle ja se kestäisi hyvin olisin myyty :)