maanantai 25. lokakuuta 2010

Syyslomaa
Syysloma on alkanut vähän tahmeasti. No, siinä suhteessa ei ensimmäinen loma. Lomaan aina kasaa hirveästi suunnitelmia ja kun se loma sitten alkaa, päällimmäinen tunne on epätodellinen olo ja saamattomuus. Viikonloppu meni väsymyksen piikkiin, mutta tästä päivästä ei olisi tullut mitään ilman ystävääni Riittaa, joka stemppasi antamalla minulle vertaistukea. Piti mennä Riitan luo kun hän lupasi kirjoittaa yhden surunvalitteluadressin kun hänellä on on hyvä tekstauskäsiala- minulla taas ei! Riitta kertoi, että hänellä on lähes yhtä saamaton olo joka päivä (hän on eläkkeellä) ja heti tuntui paremmalta! " No, jos olet saanut ostetuksi tämän adressin, niin eikö siinä ole jo aikapaljon yhdelle päivälle" olivat hänen lohduttavat sanansa.
Olen kutsunut siskoni marraskuun alussa kutomaan mattoa ja ei siinä mitään, mutta kun minun oma mattoni on vielä pahasti kesken ja sen kutomisesta on niin paljon aikaa, etten yhtään muistanut miten se raidoitus menikään. Tämä on vielä ensimmäisiä mattoja, mitä kudon kolmella kuteella ja sekin oli tauon jälkeen hakusessa. Eli miten niitä sukkuloita siinä maton päällä pyöritellään? Mutta Riitalla oli tähänkin hyvä kannustus. Kun olet kutonut 10 cm, lähetä tekstiviesti. Eikö siinä ole aika hyvä psykologi/terapeutti! Tulin kotiin ja hiukan pähkäiltyäni muistin! Ja kudoin samantien 40cm! Ja piti ihan soittaa Riitalle!
Eli tervetuloa vaan kahden viikon päästä kutomaan sitä mattoa Päivi!
Ainoa haittapuoli oli vaan kissa , joka täysin sekosi siitä maton kutomisesta. Vähällä oli, ettei saanut päähänsä kaiteesta kun sitä paukutin ja kissa oli välillä loimen ja kudotun maton alla pienessä kolossa!

2 kommenttia:

Paula Eskola kirjoitti...

Kuvailet hyvi tota loma alottamise stressii ja tunnelmaa, kunnei pysty mihinkää tarttumaa eikä mihinkää keskittymmää.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos, tulen oikein mielelläni kutomaan ja samalla avaamaan niskassa, hartioissa ja lapaluiden välissä olevia kovettumia. Väritän etukäteen vähän ideaa siitä, millaista mattoo haluaisin kutoa keittiöön.
Päivi