sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Vaihteeksi neulepeittoa.


Pari viikkoa sitten aloitin uuden työn. Aika hidasta menoa on ollut. Jos pienen peiton virkkaa suit sait sukkelaan, ihan samaa ei voi sanoa neulotusta peitosta. Näissä siis kannattaakin pysyä vain vauvanpeitoissa.


Nyppylämallin  löysin kirjastani "Neulojan käsikirja"
(Lesley Stanfield & Melody Griffins 2000 Otava )


Malli on muuten helppo, mutta se nyppyläkerros on aina haaste. Koko iso työ (olenhan nyt jo loppusuoralla ja työ alkaa jo painaa) pitää kääntää joka nypyn kohdalla käsissä muutaman kertaan ja yli kahdenkymmenen nypyn  neulominen kääntämällä on aika rasittavaa.  Nyppykerroksen jälkeen kummasti helpottaa neuloa muutama kerros vain oikeaa ja nurjaa.
Lankana tässä on puuvilla- ja puuvillasekoitelankoja. Kaivelin vähän varastojani... Reunusta mietin vasta sitten kun peitto on valmis. Ehkä siinä jatkuu sateenkaariteema, ehkä siitä tulee rauhoittavan yksivärinen.


8 kommenttia:

mummeli kirjoitti...

Tulos on kylläsitten vaivan arvoinen, Niin kaunis.

Saila kirjoitti...

Aivan ihana ja mitkä värit!
Kokeilin ekaa kertaa elämässä nyppyjä siskontytölle tekemääni huiviin. Huivi oli aika pieni, lapsen kokoa, ja ohuesta langasta. Voin vain kuvitella, millaista se kääntely on paksummasta langasta tehdyn peiton kohdalla! Mutta ihanasti ne nypyt tuovat tuohon tekstuuria.

sirkkis kirjoitti...

Kaunis peitto tulee neuloen ja kauniisti värit liukuu.

Inkeri kirjoitti...

Kaunis on, vaikkakin työläs neuloa.

satunNainen Paula kirjoitti...

Oi, miten upea!!! Kaunis malli ja ihanat värit!!
Nyppyjen tekeminen helpottuu, jos osaa neuloa myös vasemmalta oikealle, työtä ei silloin tarvitse koskaan kääntää sileää neuloessaan - se on yllättävän helppoa (ja meitsillä myös työn jälki on silloin paljon tasaisempaa). Löytyisiköhän YouTubesta ohjetta...? En ole etsinyt, opin kikan jo 30 vuotta sitten, silloin ei ainakaan ollut opetusvideoita, kädestä pitäen opin. :o)

Uutar kirjoitti...

Kertakaikkiaan upean näköinen peitto, hienot värit!

Uutar kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Zelda kirjoitti...

Peitosta tulee aivan varmasti todella kaunis kaikessa väriloistossaan:) Iso työ siinä on kyllä.