lauantai 2. elokuuta 2014

Oi kuu?

 
Nyt ei ole täysikuun aika, silti pihalleni syttyy näihin aikoihin kuu. Eipä ole ollut valittamista Ikea-löydöstä! Hienosti latautuu auringosta ja jaksaa palaa ihan hämärästä illasta aamunkajoon, siihen jo menee n. 4 tuntia.

 
Itseasissa pihassa on kaksi kuuta,  iso ja pieni ja se isompi on se pihan komistus. Lehtikuusenon erikokoisten pallojen kokonaisuus on mielestäni upea.

 
Pienet pallot ketjussa ja keltaiset pikkukukat täydentävät puun syysvalaistuksen. Ja jos joku puu niin tämä lehtikuusi ansaitsee tämän koristuksen. Se on ehdottomasti pihan komein puu ja usein ihan liaanimainen roikkuvine oksineen ja versoineen. Lehtikuusihan on kova roskastamaan, mutta eipä se haittaa. Puita tästä pihasta on kaatunut 2000-luvulla 14. Niistä suurin osa isoja mäntyjä. Nyt hallekesänä tuntuu siltä, että ne mitä on jäljellä saavat pysyä. Niin ihania varjoja ne luovat auringonpaahteessa.


8 kommenttia:

Kardemumma kirjoitti...

Suloinen sarja. Ja vielä ilmaisella energialla. Meilläkin ollut joitain aurinkoenergiajuttuja, vain yksi toimii enää. Pitääpä kokeilla noita Ikean juttuja. Puut ovat ihania, mutta liika on toki liikaa. Varjoa ne antavat - tai varoja, kuten lauseesi kuului. Hyvälle tuulelle sait.

Auli kirjoitti...

Siis voi kun ne antaisivatki varoja, olisin rikas,,, tai sitten tuhonnut omaisuuteni kaatamalla puut ;)

sirkkis kirjoitti...

Kun illat jo pimenee nuo sinun kuutamot ovat ihania.

MariJ kirjoitti...

Ihanan syksyistä! ♥ Täälläkin on jo ruskaa, ilmat mukavasti viilentyneet alle 20 asteen ja varsinkin nämä pimeät illat ovat kauan kaivattuja! Mukavaa alkanutta syksyä sinullekin! :)

mummeli kirjoitti...

Ihanat kuut!

Rouva Kivitikka kirjoitti...

Niin vaan illat pimenee, vaivihkaa! Meilläkin on Ikean pallovaloja pihapuussa, ollut jo toista vuotta. Kauniisti antavat tunnelmavaloa iltoihin.

Ulla kirjoitti...

Ihanat kuut :)

Lepäävä esteetikko kirjoitti...

Mahtavat tunnelmavalot!
Minä olen kyllä kiitollinen kaikesta varjosta, joka pihastamme löytyy. Näillä keleillä ei näkisi eikä tarkenisi syödä auringossa. Varjossa tarkenee istuskellakin paremmin kuin sisällä. Värikäs kitschvalaistus on seuraava askel kohti syksyä.