tiistai 5. elokuuta 2014

Kasvun ihmettä


Onpa tämä kesä ollut ihana. Ihan superihana, enkä vielä ole kyllästynyt näihin helteisiinkään. Kasvimaan suhteen olen onnistunut ja olenkin hykerrellyt päivittäin hakiessani kasvimaalta kaikkea hyvää. Sellainen kutina tästä kesästä jäi, että ensivuonna meinaan jopa laajentaa kasvimaata.


Alkukesästä ei oikein mikään kasvanut, mutta heinäkuun helteiden aikaan kaikki sitten ryöpsähti.


Parin päivän aikana myös herneen palot ovat pullistuneet. Niitä söimme eilen kymmenen aikaan 24 asteen lämmössä. Ruusupapu on kavunnut jo heinäseipään yli. Odotan vaan mielenkiinnolla milloin kukista kehittyy palkoja ja pääsen niitä keittämään.


 Salaatit ovat onnistuneet tosi hyvin, mutta muutama kokeilu opetti sen, että esimerkiksi itämaiset salaattiseokset (rukola-tyyliset, kaalejen sukua) kasvoivat hyvin, mutta kelpasivat myös itikoille. Ensi vuonna pitääkin siis laittaa ne harson alle. 


 Tänän kesänä olen myös ensimmäistä kertaa kylvänyt salaatteja järkevästi niin, että aina ole ollut tuoretta salaattia. Tälläkin hetkellä  pikkusalaatit odottavat kasvamista. Kukat ovat ihania kasvimaan piristäjiä. Kylmänä kesäkuuna niiden kukkiminen viivästyi, mutta nyt jo kaikki kukkivat:  ruiskukat, kehäkukat, malopit . Asterit vasta avaavat nuppujaan.


Tässä ennen-kuva, kasvun ihme on kyllä ihmeistä suurin! Tämä kuva on otettu toukokuun lopulla, kun olin siemenet saanut maahan.

3 kommenttia:

Peppi kirjoitti...

Näyttääpä hyvälle! Omia herneitä - nam :)
Itsellä jäi tänä vuonna kasvimaa kokonaan laittamatta. Tässä vaiheessa kesää vähän harmittaa, kun olisi niiin ihana kerätä satoa.
Kukkiakaan en ole ollut aina kastelemassa, niiiin eivät nuo oikein kukoista. MUtta lämpö on jees :)

sirkkis kirjoitti...

Itsekasvatettu on aina parasta syötävää ja myös silmäniloa.

Villapallo kirjoitti...

Rucola on niin herkullinen että olen aina saanut siihen tuholaisia, vaikka mikä olisi. Mutta olen todennut että kun sitä laittaa kasvimaalle, niin kaikki muut kasvit saa olla rauhassa. Hyvä tehtävä sillläkin tavalla rukolalle ;-)