keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Kasvimaakuulumisia


Kotona taas! Jee! Vaikka mökkielämä oli hauskaa, oli kiva palata kotiin. Varsinkin kun palasin ihan erilaiseen pihaan. Niin paljon on omassa pihassa tapahtunut  runsaan viikon aikana. Kasvien kasvu on ihan mahdotronta tähän aikaan.


 Hauska yllätys oli pellepelotonmainen tuunausylläri, joka odotti kasvimaan reuanalla. Juuri ennen lähtöäni ostimme uuden kaasugrillin. Vanha grilli odotti metallikeräykseen viemistä. Minulle olikin tuunattu siitä siirrettävä aputaso kasvimaalle ja metallikeräykseen meni vain varsinainen grilliosa osina.. Kyllä kelpasi siinä selkä suorassa ruukuttaa Punkaharjun mökkinaapurilta saadut apinankukan taimet. Apinankukkaa  joskus kyselinkin torilta, kun se on minusta hauska ja niin nopeasti leviävä. Niinpä se matkasi mukanani toiselle puolen Suomea. Sain myös ohjeet miten sen saa selviämään yli talven kellarissa. Pitää kokeilla.


Paljon oli itänyt myös kasvimaalla. Ihan kaikki on hyvässä kasvussa. Mieheltä löytyneet muutaman vuoden takaiset silpoydinherneen taimet itivät ihan kaikki. Kannatti siis kokeilla; siemenet olivat meneet yliaikaiseksi jo pari vuotta sitten! 


Punkaharjun keskustan puutarhasta löytyi myös hauska petunia, iloinen killisilmä. Se tuli myös mukaan!


Ensimmäiset haraukset tuli suoritettua jo eilen. Kaikki hyvin siis kasvimaalla.

6 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Onpa todella kivan näköistä! Upea tuo apupöytä.

Paula kirjoitti...

Kiva kun palasit kotiin. Toit kauniita kasvituliaisia mukanasi. Meilläkin on muuten tuunattu apupöytä kasvimaan ja kasvihuoneen vieressä. Se vaan ilmestyi sinne. Se on tehty päällekkäin asetetuista trukkilavoista ja niiden päällä on keittiön työtaso, sellainen kivijäljitelmä. Kysyin Eskolta, mistä se on tullut. Roskalavalta.

anja kirjoitti...

Kivalta näyttää puutarhassasi. Kaikki kasvaa hienosti jo. Apinakukka on täysin uusi asia minulle!
Tuunattu työtasosi on mukava idea.
Kuin pisteenä i:n päälle on nuo värikkäät kastelukannut!
Ja värikkäät kukat tietysti.

anja kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Satu Kukkaiselämää kirjoitti...

Ihana petunia!

Rentukka kirjoitti...

Hei mutta, tuohan on ihan mahtava duunausidea, kiitos.