sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Kiva päiväTänään vietimme ensimmäistä hääpäiväämme. Onpa vuosi mennyt nopeasti. Suuntasimme Yyteriin. Siellä on aina niin kaunista, vähän viileämmälläkin.


Meri vesi on nyt kovin alhaalla. Kuulin viime viikolla siitä radiosta. Pohjoisempana se on laskenut vielä enemmän pohjoistuulien takia. Tuulet työntävät vettä etelään päin. Kyllä se täälläkin huomasi. Tämäkin kivi on yleensä meressä. Nyt ihan kuivalla maalla.


Yllättävän paljon oli väkeä rannalla, muttemme nähneet yhtäkään uskalikkoa vedessä. Voisin kuvitella veden olevan jäätävää. Silti pikkulapset kahlasivat rantavedessä ämpäreillä vettä hakien kaivantoihinsa. Niin tuttua touhua. Hotellin parkkipaikka oli tyhjä, kyllä se lämpö vaan on se, mikä saa ihmiset rannalle.


Menimme kahville Yyterin vesitorniin, jota nykyinen yrittäjä sanoo Yyterin näkötorniksi. Minulle se kyllä on aina se vesitorni, se mikä se oli minulle jo lapsena.Siellä tornissa meidät vihittiin tasan vuosi sitten. Sieltäkin katsottuna huomasi veden alentuneen. Vuosi sitten ottamissani kuvissa ei saarien edustalla näy lainkaan hiekkarantaa.

Kotiin tultuamme kokeilimme uutta kaasugrilliä,  söimme herkkuja ja joimme kuohuvaa.
Tulitikkurasian pituinen perhonen oli seuranamme. Aika hurjan näköinen veitikka. On tainnut todella jämähtää tuolin selkänojalle kun on siinä vieläkin, nyt illalla. Tietääkö kukaan, mikä tämä on? Kyselin siskontytöltä, joka on biologi. Lupasi kysyä tarkemmin työkaveriltaan. Luulisin saavani vastauksen, kun työpaikkana on luonnontieteellinen museo  Helsingissä.                                                       No, se vastaus tulikin jo toiselta taholta, syreenikiitäjäksi epäillään. Lepäilee päivän, kiitää öisin...

12 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Onnea hääpäivänä. Onpa kaunista ja aurinkoista Yyterissä. Upeita kuvia.

Satu kirjoitti...

Onnittelut hääpäivän johdosta <3
Meri on kaunis. Hienoa, että teillä on ollut kiva päivä juuri tänään.

Rouva Kivitikka kirjoitti...

Onnea ensimmäisen hääpäivän johdosta!
Kauniissa maisemissa teidät on vihitty :-)

Saila kirjoitti...

Mukavan kuuloinen päivä, onnea! Olisiko joku kiitäjä, mutta edes siitä en ole varma, saati sitten mikä niistä. Hieno iso otus!

sirkkis kirjoitti...

Onnea hääpäiväänne ja erikoinen tuo perhonen.

Paula kirjoitti...

Onnea vielä teille!
Eiks tuo ole Satulakivi, joka on siellä Fatijärven päässä sannanrantaa? Muistelen, että lapsena siinä kohtaa tuntui jo ihan syvältä.
Tulitikkurasion kokoinen, huh!

Auli kirjoitti...

Just sama kivi. Silti minusta se on ollut jo aika rannassa monia vuosia. Mutta ei noin rannassa...

Piri kirjoitti...

Hieno paikka käydä juhlistamassa merkkipäivää! Onnea!

Meidän nuoren miehen mukaan tuo sinun perhosesi on syreenikiitäjä.

Aikku kirjoitti...

Onnellista hääpäivää ja onnellisia vuosia eteenpäin!

Muistan tuon kiven niin selvästi - ihana, että laitat näitä lapsuuteni maisemakuvia, pääsen vähän fiilistelemään. Yyterissä olen oppinut uimaan räpiköimisen sijaan. Yyterissä olen nähnyt myös elämäni ainoan kerran rantakäärmeen.

Niin, ja se vesitorni, se on kyllä Kaanaan vesitorni minullkein.

Rentukka kirjoitti...

Myöhästyneet onnittelut hääpäivänne johdosta. Aurinkokin helli teitä!

Marja-Leena kirjoitti...

Meri kiehtoo minua aina.Täältä mennään Kalajoen hiekkasärkille.Onnitteluni teille molemmillemyös jatkossa.Rakkaus on ihanaa!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihanaa Keskikesän Juhlaa Sinulle