sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Tahdon lankakaapin!

Muiden touhujen ohessa olen jatkanut sateenkaaripeiton virkkausta. Koska lankani ovat hajasijoitettuna moneen eri koriin,  kaappiin ja laatikkoon (järjestelmällisyys ei ole vahvin puoleni) , yli kahdenkymmenen värisävyn etsiminen on ollut aika työläistä. Yksi mallikerta oranssista viileän sinisen ja vihreän kautta takaisin on pituudeltaan viitisenkymmnetä senttiä. Siis jo noin neljäsosa peitosta virkattu! Sinisestä oranssiin meni Putous ja Uuden musiikin finaali ja hiukan jotain Medusan verkon jatkoleffaa, jota mies katseli.


Tässä muinoin yksi ystäväni sanoi, että tarvitsisin kyllä lankakaapin. Hän on nähnyt koulun lankakaapin. Koulun käsityöluokassahan on sellainen. Siihen olen järjestänyt värit sävyittäin. Ihme kyllä kaappi on säilynyt hyvässä järjestyksessä. Kun värit näkyvät siitä on helppo napata oikea kerä. Ilman sen kummempaa penkomista Oppilaistakin se on hauskaa. Vähän kuin lankakaupassa.
Eilen sitten jo kävin katselemssa Vepsäläisellä. Boknäs maksaa maltaita, mutta yhden yksikön levyinen hyllykkö olisi kyllä upea väripilkku eteisen käytävällä. Yhdistetty käsityökirjasto ja lankavarasto. Onko kenelläkään kokemusta lankakaapista?  Silti pistän jäitä hattuun, en osta yks kaks, vaan joskus myöhemmin, mutta joskus kuitenkin!

25 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Hyvä ajatushan tuo on, varsinkin sinunlaiselle jolla lankoja on paljon ja jatkuvasti, koska olet niin ahkera tekijä - niiden kannattaa olla siis jossain helposti saatavilla ja tuolla tavalla ajatuksesi mukaan melkein esillä vitriinikaapissa. Kannatetaan!
Upea peitto, voi mahoton!

Elina kirjoitti...

Miten voikaan olla hyvä sattuma, ehkä puolisen tuntia sitten puhelin ääneen ihan samasta aiheesta!

Ehdottomasti kannattaa hankkia :)

Lammas kirjoitti...

Minäkin haluaisin saada lankakaapin. Ainut ongelma on se, että minun kaappini pitäisi olla kokoa "kingsize"...

Päivi kirjoitti...

Mulla on se Askon vanha liinavaatekaappi eteisessä täynnä lankoja. Ei ne sinne kaikki mahdu. Pussukoita ja nyssyköitä on sen lisäksi koreissa makuuhuoneessa ja olohuoneessa Artekin tason alla. Tarvitset T O S I ison kaapin langoillesi. Idea on kyllä ehdottomasti ja lämpimästi kannatettava!
Meinaan sinne uuteen kämppääni tehdä yhdestä korkeasta hyllykaaapista lankankaapin.

mustakissa kirjoitti...

Saman ongelman kanssa painin aina, kun alan jotakin tekemään; pitää käydä läpi kaikki korit, sängynaluslaatikot yms. paikat, joissa lankoja on, jotta löytää oikeat...
Upea peitto!

mummeli kirjoitti...

kaikesta langan hakemisesta hulimatta tuosta tulee niin kaunis!

Paula kirjoitti...

Ajattelin, että peittosi on kuin sateenkaari tai revontulet ja itsekin kutsut sitä sateenkaaripeitoksi. Minäkin tahtoisin lankakaapin, tuli nyt mieleen, mutta ei oikein ole paikkaa, mihin sen sijoittaisin. Nyt minulla on lankoja kahdessa pahvilaatikossa, yhdessä muovilaatikossa, kahdessa pärekorissa ja yhdessä isossa rottinkikorissa. Ehkä kuitenkin saan näitä kudotuiksi ja korit ja laatikot riittää.

Anne-Mari kirjoitti...

Kauniita peittoja. Ihanaa keväistä väri-iloittelua!

Riitta Sinikka kirjoitti...

♥Oi,mitä ihanuuksia sinä teetkään! Kauniita lankojakin!♥

Lila kirjoitti...

Kaunis peitto tulossa :)
Lankakaappi olisi kyllä kiva. Minulla langat on kahdessa isossa ja kolmessa pienessä laatikossa (ja muovipusseissa laatikoiden luona ja korissa kesken eräisiä töitä ja ja ja). Ei ole kivaa kaivella noista laatikoista, varsinkaan niistä isoista. Lankaa on niin paljon, että ei voi muistaa onko ja jos muistaa niin vielä pitäisi muistaa että missä :D
Mulla olis taas sulle pusseja, laittelen matkaan jossain vaiheessa :)

sirkkis kirjoitti...

Ihana toi sinun peitto ja mahtavat värit. Lankakaapin saa vanhasta lundian kirjahyllystä. Jos väri ei miellytä niin nopsana maalaat sen mieleiseksi. Siitä saa suorastaan korin.

Kardemumma kirjoitti...

Minulla on lankakaappi, jossa langat ovat laaduittain järjestettyinä. Lisäksi on samassa huoneessa toinen lankakaappi, jossa langat ovat periaatteella: toisen oven takana paksut ja toisen ohuet sukkalangat. Vielä löytyy vanha klaffipiironki samasta huoneesta, jonka alakaapista löytyy vielä osa lankalaaduittain lajitelluista langoista. On helppo etsiä, kun samanlaiset langat ovat samassa paikassa.

Marja-Leena kirjoitti...

Kaunis peitto ja värit mukavassa järjestyksessä.Voi kun minäkin saisin otettua piilossa olevat lankakerät näkyville ja järjestykseen.

Anonyymi kirjoitti...

Vitriinissä säilytin mut langat joutui väistymään ja nyt säästän lankakerille ikiomaa vitriiniä jossa lasiovet vaikka oon kyllä miettinyt oikiaa kirjahyllyä,meneeköhän ihan lanka hulluksi miun aatokset...

Pinni kirjoitti...

Mulla on lankahylly. Ikeasta ostettu kirjahylly, jossa on lattiasta kattoon lokeroita. Alimmilla hyllyillä on kirjat, kaikilla lopuilla lankaa. Toimii ja on ihana, suosittelen!

amuk kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
amuk kirjoitti...

Tuo on jokaisen käsityöihmisen haave kun kaivelee nyssyköitä milloin mistäkin :) Olisi taivaallista vain avata kaapin ovi ja nähdä varastonsa kertaheitolla. Minulla olisi kotona jo vanhemiltani perittynä kolme korkeaa hyllyleveyttä Boknäsiä mutta kun on noita kirjojakin niin paljon ettei enää hyllyihin, omiin eikä perittyihin mahdu, niin en voi ottaa niitä tuohon käyttöön vaikka kyllä idea oli tosi ihana. Täytyypi pohtia vielä..Siksak- peitostasi tulee aivan ihana !

Ilona Winebridge kirjoitti...

Ihania peittoja syntyy käsissäsi:)) itsekin sain hiljan valmiiksi tyttärelleni keinutuolimaton isoäidinneliöistä. Neliöitä on vaan niin hauska virkata, kuten patalappujakin, et jos muuta ei ole meneillään, niin niitä ainakin.
Lankakaappi? käviskö esim kekenkäkaappi, ei olisi liian syvä ja vie vähän tilaa. ainut miinus on, ettei lankoja näe, kun umpiovi. Värjärin Puodissa säilytän langat erikokoisissa päre-, rottinki- ja tuohikoreissa, niiussä lankoja on helppoa myös kuljettaa tarvittaessa.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihania lankoja ja ihana kaappi. Minäkin haluaisin kaapin (jumbon)

Nipi kirjoitti...

Minulla on käsityökaappi, jossa on lehdet, kaavat, askarteluvälineitä, kaksi hyllyllistä lankoja ja kaikkea muuta mahdollista. Aina ihan järjettömässä sotkussa..
Lankoja löytyy myös yksi arkullinen ja malm-lipastollinen...

Paula kirjoitti...

Oi, ihana idea!! Valitettavasti omat kirjahyllyt ovat liiankin täynnä kirjoja... Uutta kirjahyllyä pitäisi tännekin suunnitella, nyt tulikin ihan uusia ajatuksia vinkkisi myötä... :o)

Megi kirjoitti...

Melkein tekee mieli lähteä omia lankoja penkomaan tuon peiton alun nähdessäni.
Itselläni ei ole mitään varsinaista lankakaappia, langat ovat muovilaatikoissa tai pusseissa.
Keittiö kaapistoliikkeistä kannattaa käydä kyselemässä myös kaappia. Niistä liikkeistä saa ihan omien mittojen mukaisen kaapinrungon ja lasisia oviakin löytyy useita malleja. Koulun lankakaappi taitaa olla juuri saman tyyppinen mittatilaus tuote. Tosin en tiedä kuinka hyvin rungot kestävät esim. kirjojen painoa. Ikean expedit sarjan hyllykköjä tai saman näköisiä näkee usein lankaliikkeissä. Sarjaan on saatavissa nykyisin myös lasiovet lokeroihin ja lupaavat että hyllytaso kestää painoakin 30 kg asti.

Anonyymi kirjoitti...

olisiko mahdollista saada ohje hienosta peitosta ??:) itselläni langat ovat ikean malm lipastossa. Toivottavasti löydät kaapin;) voit lähettää ohjeen oheiseen sähköposti osoitteeseen monica.lindstrom26@gmail.com

Aarnilintu kirjoitti...

Lankakaapista minäkin olen haaveillut, koska kuulun niihin, jotka kaivelee lankoja lukuisista koreista ja yrittää epätoivoisesti muistella, mitä värejä ja laatuja on yleensä kotona olemassa..

Eteiseen se todella toisi mukavasti väriä ja kaikenlisäksi olisi yllättävä sisustuslementti, koska harvemmin ehkä eteisessä odottaa törmäävänsä lankävärikylläisyyteen. Olisi sitten asukkaan näköinen ja oloinen tervetulotoivotus heti vierasta vastassa:)

Saga kirjoitti...

Minulla on lankakaappi työhuoneessa. Mutta jotenkin sen käsite on viime kuukausina venynyt ja nyt lankoja löytyy taas vähän sieltä sun täältä..... ;O)