keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Kahdessa motissa

 Myrsky on vaikuttanut jouluun täällä Satakunnassa. Olin perheeni kanssa perinteisellä jouluvierailulla Merikarvialla pikkusikon perheen luona. Joulupäivän illalla alkoi tuuli ja kun meneinne kahden aikaan yöllä nukkumaan, myrsky oli jo melkoinen.  Aamulla olimme motissa. Vanhaan taloon  johtavalta koivukujalta iso koivu oli poikitellen kumossa.
 Rautainen aitaus oli kaatunut ja betoniset aidanpylväät olivat poksahtaneet poikki. Siskon moottorisaha ei ollut toimintanunnossa, mutta muutaman puhelinsoiton päässä oli kuitenkin apua ja pääsimme talosta kotiin pieni pelko puserossa, että mitä täällä on tapahtunut. Onneksi ei mitään muuta kuin katkenneita pikkuoksia!
Mutta ei tässä kaikki siskon pihalta.  Pihan toiselta puolelta oli kokonainen kuusikko kaatunut!
 Lopuksi kevennykseksi kuitenkin ihana tunnelmakuva siskon talon ovelta!
Täällä kotona netti on ollut toimimatta jo lähes kolme vuorokautta. Äsken vasta se alkoi toimia. Miten riippuvaisia me nykyihmiset olemmekaan netistä. Kun soitin Dna:n palvelupuhelimeen ei paljon  lohduttanut kehotus mennä katsomaan tiedotteita Dna:n nettisivuilta!
Hyvää viikonjatkoa kaikille, huomenna ehdia lueskella muidenkin blogeja. Onneksi olen nyt ehtinyt neuloa kaikkea kivaa, niistä myöhemmin!

12 kommenttia:

Peppi kirjoitti...

Siellä onkin myrskynnyt ihan kunnolla! Uutisia katselleena vain ihmetellyt taas tätä säätä.
Meilläkin eilen ajellessa kotiinpäin tuuli tarttui monesti autoon, mutta tiellä pysyttiin. Sähköt ovat olleet lähiseuduilla poikki, mutta täällä kaupungissa ei onneksi.
Kauniit pariovet ja sisääntulo sisarellasi!
Leppoisia välipäiviä!

-maria- kirjoitti...

Hyvä, ettei pahempaa kuitenkaan tapahtunut!

Kyllä tosiaan nykyään ollaan kovasti riippuvaisia sekä nettiyhteyksistä että sähköstä. Ja luonto kyllä osaa välillä näyttää voimansa.

Kangaskasa kirjoitti...

Hurjaa jälkeä! Täällä meilläkin puu kaatui lähistöllä ja katkaisi bussireitin ennen kääntöpaikkaa. Ja murkkupoikani käveli eilen illasta 5km lenkin, ja sanoi että tuuli meinasi tarttua kunnolla kiinni ja lennättää ojaan (asumme saaressa ja tuuli tuivertaa järveltä). Hui, nämä puiden kaatumiset ym. eivät ole leikin asioita.

Kaunis ovi ja ovenpieli siskollasi!

Sarppu kirjoitti...

Joka paikassa ikäviä myrskyn tuhoja, onneksi ei enempää henkilövahinkoja, takaranta ei ole entisensä, kun meri huuhtonut pientä kiveä pois ja liikutellut isompia ja asfalttikin revennyt Merimestan edestä, kammottavaa jälkeä.

Så Vitt Jag Vet kirjoitti...

Hej ! Ja nog märker man hur beroende man är av ström och nätförbindelse...
Tur att allt börjar fungera!
Kraam
Sanne

Saila kirjoitti...

Jestas noita puita. Toivon, ettei kovin monen talon päälle ole kaatunut, nuokin onneksi pienempiä vahinkoja. Hyvä ettei teillä kotona ollut tapahtunut kamaluuksia.
Neuleharrastus on siitäkin ihana, että sitä voi tehdä vaikka sähkökatkoksen aikaan, jos ei ole kauhean tarkka kuvio menossa.
Ihana sisäänkäynti!

mummeli kirjoitti...

Mahtavasti Luoja muistutti taas olemassaolostaan. Paljon on vahinkoja eripuoöilla tullut.
Oikein hyviä välipäivien jatkoa!

Neferi kirjoitti...

Onpas ollutkin myräkkää...täällä oli vain muutaman tunnin sähkökatko eikä tullut mitään isoja vahinkoja.

Katju kirjoitti...

Tää myrsky on niin kamala. Upea ovikranssi, aivan mielettömän hieno.

Risusydämen Marja kirjoitti...

Kylläpäs ne myrskyt nyt osuvat sinne Porin puoleen (tällä kertaa tosin moneen muuhunkin paikkaan).
Täällä Raumalla ei ollut mainittavampia tuhoja, eikä edes sähkökatkoksia. Suurin myrskytuuli kulki vähän pohjoisempaa. Jonkin verran täälläkin puita kaatui.
Tosiaan uskomattoman paljon elämä hankaloituu ilman sähköä ja nettiä....
Leppoisia välipäiviä ja vuodenvaihdetta sinne naapuriin :)

Jaana kirjoitti...

Niin nykyään ollaan tosi avuttomia, kun ei ole sähköä. Juuri aamukahvilla oli puhetta agregaatin hankkimisesta.

pepita kirjoitti...

Tervetuloa katselemaan luonto kuviani ja kissojakin sieltä löytyy ynm. värssyjä jne...En ole käsityö ihminen,mutta kaulaliinan tein tässä joulun pyhinä. Hyvää Vuotta 2012!