lauantai 10. joulukuuta 2011

Jussit

Nimesin nämä lapaset Jussi-lapasiksi, koska ne saa Jussi joululahjaksi. Nyt alkaa siskojen poikien lapaslahjat olla hyvässä vaiheessa.
 Samaiseen Jussiin liittyy tarina siitä, miten hän sai äitini kuoleman jälkeen Mamman neulomat kirjoneulelapaset. Mamma oli ne hänelle neulonut, muttei ollut ehtinyt antaa. Äitinsä varoitteli silloin, että älä hukkaa niitä, koska ne ovat viimeiset vanttuut, mitkä Mamma kutoi. (Koulun vahempienillassa äiti oli ollut järkyttynyt tutkiessaan löytötavaralaatikkoa ja siellä oli melkein pelkästään hänen kolmen poikansa vaatteita. )
Jussi oli samantien vienyt lapaset kaappiin ja sanonut, ettei uskalla niitä käyttää.
Ja sitten hommiin, vielä pitää neuloa Mikot, viimeiset, mutta myös  pienimmät viiden lapasparin sarjasta.

10 kommenttia:

-maria- kirjoitti...

Kauniit lapaset, ja hauska tarina!

Me ekaluokan vanhempainilloissa viime vuonna hämmästelimme, miten löytötavaralaatikossa on jopa ulkohousuja! Siis ovatko lapset lähteneet kotiin kalsarillisillaan? Nyt tokaluokkalaisen pojan vanhempina ymmärrämme jo - kyllä meilläkin on kerran tultu kotiin koulun sählykerhosta jumppavaatteet päällä, ulkohousut koululla ;-)

Paula Kristiina kirjoitti...

Niin kauniit ja teet niin tasaisen siistiä jälkeä!

Rentukka kirjoitti...

Voi tietäisittepä vaan, miten paljon niitä hienoja lapasia ja sukkia koulun naulakoille jää. Ihan pahaa tekee:( Eivätkä ulkohousut ole mikään poikkeus, niitä pyörii lattioilla useampi kappale. Voi, kun vanhemmat muistaisivat nimikoida lastensa vaatteet! t. ekaluokan opettaja

sinisukka kirjoitti...

Juu, koulun ja päiväkotienkin "unohdusvaatteilla" täyttäisi monta uff-laatikkoa... Harmonisen kauniit ovat "Jussit"! Odotan kiinnostuneena niitä "Mikkoja", t. Mikon sisar

Saila kirjoitti...

Ihania nää jussit ja mikot :-)

Neferi kirjoitti...

Hienot ovat Jussit :)

sirkkis kirjoitti...

Jotta niin on komiaat. Sillai ne miehen käteen menöö ja ah' tuntuu niin lämpööseltä notta....

Anonyymi kirjoitti...

Komiat lapaset Jussi saa !

Matleena kirjoitti...

Komeat ja miehekkäät lapaset Jussille! :) Tekisin omalle Jussilleni samanlaiset, mutta kun hän ei käytä lapasia. Mutta kun hän oli lapsi, tein hänelle samalla tekniikalla lapasia, joten tuttu kuvio.

Tintti kirjoitti...

Komeat lapaset!