sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Joulutunnelmaa

                         Meillä on toinen vuosi peräjälkeen kun ei ole joulukuusta.
Viimeksi kun oli, kissa kaatoi kuusen tapaninpäivänä.  Laittelin kuusenkoristeita kuitenkin  juhlistamaan kotia.
                   

10 kommenttia:

-maria- kirjoitti...

Meillä kissat ovat käyttäytyneet aina aika hyvin kuusen kanssa - kukaan ei ole toistaiseksi kiivennyt puuhun. Mutta joka vuosi se on aina vähän jännittämistä! Ollaan kyllä varsinkin alaoksille laitettu lähinnä muovipalloja (lastenkin takia), lasiset sitten ylemmäs ja aika tukeville oksille vain. Nykyinen kissamme on onneksi aika siro ja kuusenjalka raskas, toivottavasti tästäkin joulusta selvitään suuremmitta havereitta!

Pöllökoriste on kyllä aika päheä :)

Paula kirjoitti...

Meillekään ei kuusta tule eikä vielä ole paljon joulutunnelmaakaan. Hyvää joulunalusviikkoa sinulle ja J:lle sekä Rosvolle ja Nekulle!

Saila kirjoitti...

Taitaa olla viisainta ripustaa koristeet jonnekin ylös kissojen ulottumattomiin, kun on riiviöitä talossa. Eipähän tule sitten karisevia neulasiakaan lattioille.

sirkkis kirjoitti...

Meillä on ollut sisällä kuusi joskus 80-luvun puolessa välissä viimeksi. Ukko-kulta sairastui ja hänen työkaverit toi kuusen ja minä laitoin sen jalkaan ja koristelin . Meidän koirat hoksasi hei matte toi sisälle 'kusipuun' ja eikun lirittämään. Ukko-kulta heräsi minun mekastukseen koirille ja tuli olkkariin. Seisoi oviaukossa ja tokasi, se on vino heitä jorpakkoon. minä purin koko rakennelman ja vein pihalle.

Neferi kirjoitti...

Jälkikasvun toivomuksesta kuusi pitää laittaa, kun he tulevat vieraisille, mutta meillä valmistelut tehdään aina aattoiltapäivänä, jos mitä ehditään...vielä ei ole siis mitään tunnelmaa :).

Mukavaa odotusta :)

Tarja kirjoitti...

Kyllä meillä kuusi on ja aito sellainen. Olen kyllä jo monena jouluna ehdottanut, että laitetaan tuonne ulos, kuistille. Ajatus ei ole vielä mennyt läpi, mutta ehkä vielä se toteutuu.
Se on loppuen lopuksi niin lyhyt aikainen ilo ja roskaa kovin.

susamaria kirjoitti...

Meillä on kuusi joka vuosi ollut, sen jälkeen kun muutimme tähän omaakotitaloon. Ekana vuonna kuusi kaatui kolme kertaa lasten toimesta, mutta sen jälkeen se on laitettu latvasta kiinni kattoon rautalangalla. Jo pysyy kuusi pystyssä, vaikka koristeet ja neulaset kyllä saattaa kulkeutua muualle :) Ja lapsia on täällä jouluaattona viisi, ikähaarukalla 1-10v.
Ihanaa joulunaikaa sinne!

anja kirjoitti...

Meidän joulukuusi on perinteisesti ollut kuistilla jo monen joulun aikana, vain sähkökynttilät koristeena. Sisällä toki pikkuruinen muovikuusi pöydällä. Mukavaa jouluviikkoa, virveriikka!

Mari kirjoitti...

Kuusetta täälläkin ollaan oltu jo jokunen vuosi ja ihan laiskuuttaan :) Kuusi on kiva laittaa ja koristella, mutta se riisuminen ja uloskuskaaminen tuppaa olemaan enemmän riesan puolella.

mummeli kirjoitti...

Minulla harkinnassa jättää kuusi tänä jouluna pois, kun en paljon kotona ole. Sellainen pieni pöytäkuusi valoineen tuossa odottaa esille laittoa. En vielä ole laittanut paikoilleen, varmaan aatonaatto iltana kun aattona olen tyttären luona.
Himmu on aina antanut kuusen olla. ehkä ei niin kiinnosta kun on muovikuusi, puuttuu se oikea tuoksu. Mutta miehen astman takia aikoinaan päädyttiin muoviseen.