keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Sosiaalista mediaa ja työvoittoja


Syksy on kääntynyt pimeään aikaan. Töissä olen tällä viikolla kokenut työvoittoja. Yks kaks on kutosluokkalisten neulominen kokenut edistystä, suurimman osan kohdalla. Silti on hienoa, että kohdallani on ikä tuonut monen muun hyvän asian myötä myös suhteellisuuden tajua. Niinpä muutamien oppilaiden kanssa sovittiinkin tänään helpompien kämmekkäiden neulomisesta, kun ei se kaikilla ole se neulomisen edistyminen itsestäänselvyys.... Kun ei jaksa millään, sitä se on välillä....


Tänään ilahdutti mieltä myös se, että tällä tytöllä alkoi neulominen sujua, liekö syynä se, että langat on hänen kotimaansa lipun värit. Joskus pitää käyttää vähän psykologiaa, sellaista se opettajan työ on.

Pari päivää on mennyt aikalailla sosiaalisessa mediassa, muttei tässä omassa blogissa.
Maanantai aamulla kymmenen aikaan sain soittopyynnön, jossa Ylen Satakunnan toimittaja kaipaili yhteydenottoa. Oli jättänyt viestin vanhaan puhelinnumerooni, enkä sitä siis ollut saanut..
Lyhyellä varoitusajalla siis astui luokkaani 14 kolmosluokkalaista, sekä toimittaja kameroineen. Hiukan siinä meinasi paniikki iskeä. No, enpä ehtinyt silti etukäteen jännittää, enkä kaunistautuakaan. Hän haastatteli minua aiheena sosiaalinen media ja käsityö. Videossa näette myös monille blogini lukijoille tutun Paulan ahkerana apunani, vaikka hänellä on vielä sairauden hoidot kesken! <3

Jos olette halukkaita katsomaan videon Lounais-Suomen uutisista, se löytyy tästä linkistä, missä se on katsottavissa kuukauden verran. Alapalkista voitte etsiä oikean kohdan, osuuteni alkaa 06,37 minuutin kohdalta. Huomioikaa myös kainalossani luokkamme maskottiapinat, jotka on Suden tekoa!

Illalla oli sitten video poikinut uutisen valtakunnallisille Ylen nettisivuille. Uutinen taas löytyy täältä ja aamulla meinasin pyörtyä kun katsoin Kaarisillan käsityö-blogin tilastoja. Blogia oli eilen luettu 4000 kertaa ja tänäänkin jo yli 3000. Kieltämättä tuli onnellinen ja ylpeä olo!

Uutisen loppu oli minusta hauska ja niin totta, varmaan myöskin joidenkin kutosluokkalaisten mielestä:


–Käsityö on iloinen asia ja parhaimmillaan jopa meditatiivista puuhaa. Itse huomaan rauhoittuvani, kun lanka juoksee sormissa ja värit vaihtuvat. Se on miellyttävää ja laskee verenpainetta. Toki on myönnettävä, että jos homma ei suju, paine voi myös nousta.
Hyvää viikonjatkoa kaikille!


13 kommenttia:

Emileitha/Tarja kirjoitti...

Voi kun kiva nähdä että puikot kilisevät vielä nykyisilläkin koululaisilla

Rouva Kivitikka kirjoitti...

Wau, mikä julkkis :-)

sirkkis kirjoitti...

Kiva kun innostusta löytyy

Sude kirjoitti...

Samalla sain minäkin kunniaa ja mainetta, kiitos sinulle ;D

Daisy kirjoitti...

Hienoa. Tällaista lapset varmasti tarvitsevat!
Onnea sinulle, että saat arvostusta ja julkisuutta. Terkut myös Paulalle. Suden apinat oli loistojuttu.
Ihmettelen mihin kaikkeen itsekin on päässyt osalliseksi blogin kautta. Kiitos siitä. Itsetunto on noussut myös vanhemmalla ihmisellä.

satunNainen Paula kirjoitti...

Hih, pistin myös Suden apinalauman merkille - mietin, onkohan Sudella siellä nuoria alihankkijoita apinapuuhissa. :o)
Aivan mahtavaa, että koulukässyttely huomioidaan - samalla ehkä vähän tehdään ainetta houkuttelevammaksi vapaaehtoisaineeksi. Vaikka mielestäni kässyttely kuuluisi vielä lukioonkin!! :o)

Helmis kirjoitti...

Hieno juttu ja hienoa työtä teet! :)

Päivi kirjoitti...

Aino sanoi sua aulijulkkikseksi! Mulle tuli näitä katsoessani mieleen, että kyllä äiti olisi sinusta ihan umpiylpee. Mekin ollaan! Hyvin suoriuduit puskista tulleesta haastattelusta. Onneksi oli kuitenkin kynnet tullu lakatuiksi ;-)

sinisukka kirjoitti...

Hienoa hienoa!!! kaikki mainos kädentaidoille on loistavaa!!! lisää sinunkaltaisiasi käsityönopettajia, please!

Ilona Winebridge kirjoitti...

onnitteluja täältäkin Auli, hieno pätkä uutisissa kerrassaan.
ps nuo syksysukkasi ovat tosi kauniit

Seijasisko kirjoitti...

Hieno uutispätkä. Hyvää työtä teet.:)

mustakissa kirjoitti...

Oikein edustavasti esiinnytty. Olen ennenkin sanonut, mutta sanon taas, että kaltaisiasi kässäopeja tarvittaisiin paaaaljon enemmän.
Mukavaa viikonloppua!

Saila kirjoitti...

Tämäpä hauska yllätys, ilmeisen hyvin suoriuduitte, vaikka asia niin lyhyellä varoitusajalla tapahtuikin.