sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Ommeltua, pitkästä aikaa


Viime kesänä tytär haaveili pussikosta vauvan hoitopöydän taakse. Siis sellaisesta, missä kaikki talkit ja pumpulipuikot sun muut vauvajutut olisivat sievästi esillä.  Kesällä Ikeasta Tampereelta löytyi paksua raidallista puuvillakangasta, sekä Eurokankaasta pilkullista. Itse ehdotin, että teen muutaman läpinäkyvän taskun Etolan kristallimuovista. Suunnitelma tehtiin yhteistyössä aiemmin syksyllä ja olen tätä välillä koulussa hyppytuntisin ommellut.Lupasin, että teen pussikon valmiiksi viikonloppuna ja niinpä tänään aamulla aloitinkin pussikon ompelun. Olin saanut vain alimman taskurivistön tehtyä ja pussikon valmiiksi ompelemisessa menikin  muutama tunti.
Tälläisessä työssä on tosi paljon miettimistä. Pussit upotin saumoihin ja siksi niiden pohjia ei tarvinnut ommella kiinni. Raidallisessa kankaassa näitä saumoja ei edes huomaa.


 Osiin muovitaskuista tein alosan kankaasta, yhden pienen muovitaskun upotin kahden kankaisin väliin.


Kaikissa taskuissa on laskokset reunoissa, jotta niihin mahtuu kunnollatavaraa.


Äitini nappi- ja nauhaperinnöstä löytyi kaksi metallirenkasta, jotka kiinnitin yläreunaan. Niihin voi vaikka laittaa roikkumaan pikkuisen harjan, helistimen tai tuttiketjun. Yläreunan sisälle on piilotettu metalliputki, joka pitää pussikon suorana. Seinään se kiinnitettän roikkumaan lenkeistään koukkuihin.

Sitten edellisen postauksen kysymyksiin virkkauksesta. Olen virkannut suurimman osan aalto-peitoisitani tällä Attic24-blogin ohjeella. Vaikka se on englanninkielinen siitä saa mielestäni hyvin selvää.

5 kommenttia:

mustakissa kirjoitti...

Kyllä teidän pikkuisen kelpaa aloitella taivaltaan, kun on noin taitava isoäiti! On todella hieno ja käytännöllinen pussikko!

marika kirjoitti...

Onpas hieno! Ja tuiki tarpeellinen :)

sirkkis kirjoitti...

On tosi hieni idea.

Uutar kirjoitti...

Hieno!

Aikku kirjoitti...

Kyllä kelpaa tyttären ja vauvan, kun on käsistään kätevä mummo/mamma/mummi/mummu...