keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Tipuja


 Tajusin tässä oikeastaan vasta tämän viikon alussa, että pääsiäinen on ihan pian. Kun en ole ollut ihmisten ilmoilla hetkeen, tuntuu, että aika on hypännyt eteenpäin. Sairaslomalla makaaminen ja onneksi nyt tällä viikolla myös istuminen aina välillä, on tehnyt ajanlaskuuni hyppäyksen. Kun aloittelin lomaa, oli maaliskuu puolessa välissä ja nyt jo ihan pian tuntuu olevan pääsiäinen... ja vappu! Tällä viikolla lajittelin lankavarstoni yhteen keskittymään, kolmeen eri koriin ja onpa minulla paljon puuvillalankoja! Pitäisi varmaan kehitellä jotakin isompaa... Vaalenkeltaisesta Paris-langasta syntyi yhteensä neljä tipua. Mallin keksin itse, mutta varmaan sellainen malli, että on keksitty jo moneen (sataan )kertaan.


 Ensin lisäykset 18:sta slmukkaan (6 ks. aloituslenkkiin, seuraavalla krs.lla 2 jokaiseen s:aan, seuraavalla 1ks ja joka toiseen 2).
 Sitten neuloin kupin pääksi

 ja "selkärangan" (10kjs) ja sitten kiersin kiinteillä silmukoilla selkärankaa ja kuppia ympäri ja kaventelin ensin pyrstön alla ja rinnan kohdalla ja sitten tasaisesti ympäriinsä, kunnes olin saanut tipun vartalosta hyvän mallisen. Aika helppo juttu, vaikka vaati vähän kärsivällisyyttä pienen nokan ja jalkojen virkkaus. Varsinkin kun oranssi lankani oli vähän kovaa ja paksua. Siiviksi kokeilin vähän erilaisia juttuja.


4 kommenttia:

Seijasisko kirjoitti...

Onpa söpöjä tipuja.

amuk kirjoitti...

Ihania. Kuvausassistentti tosin näyttää hitusen ärtyneeltä ja selvästi hänen mielessään käväisee ajatus että "menetkös nyt niiden Tipujesi kanssa". Kiva kuulla että selkäsi voi jo vähän paremmin. Pidetään peukkuja että toipuminen jatkuu oikein nopsaan.

anja kirjoitti...

Ihania pääsiästipuja!

Heleena kirjoitti...

Suloisia söpöläisiä!