sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Pääsiäishyvää


Pääsiäinen on sujunut täällä mukavissa merkeissä. Olen ollut kauheassa leivontaohjelmaputkessa jo useamman viikon. Ensin leipoi koko Tanska, nyt Britannia ja myös etsitään Britannian parasta leipomoa. Olen oikein odottanut, että pääsen tosi leivontahommiin. 

Pääsiäisenä onkin herkuteltu, todellakin, vaikka ollaan tuskin puolessa välissä näitä herkutteluja ja varsinkaan leipomuksia..

Torstaina saimme tuliaiseksi  leivoskimaran. Niistä otimme koko ilon irti ja maistelimme leivokset oikein harkiten porukalla. Leivokset ovat porilaisen  Mäkilän leipomon leivoksia. Leipomon on oikeastaan ihan lähileipomoni, se kun sijaitsee parin kilometrin päässä meiltä. Raatimme rankkasi leivokset oikein pistein. Oli muuten harvinaisen kivaa ohjelmaa ruokailun jälkeen kahvin kera. Tutkimme ulkonäköä, rakennetta ja makua, tietenkin. Ja se maku olikin ratkaisevin. Ilmeisesti kirpeys kolahti meihin kaikkiin, vaikkemme ihan yksimielisiä olleetkaan.
Voiton vei puolukkaleivos, toiseksi tuli sitruunainen tipuleivos, kolmanneksi pääsi mustikkainen leivos, joka oli kaunein halkileikattuna: hienot kerrokset! Toiseksi viimeiseksi tuli marenkileivos ja viimeiseksi keltainen prinsessaleivos. Kaksi jälkimmäistä olivat vähän pliisuja molemmat. Itse tykkäsin eniten tipuleivoksesta ja niinpä ajattelinkin sitten leipoa itsekin jotakin sitruunaista.

Suosittelen tälläistä ohjelmanumeroa, me ainakin olimme innoissamme. Kivaa ja varsinkin, kun emme olleet toistemme tuotoksia arvostelemassa.


 Tänään on toinen välipäivä vieraista, huomenna tulevat lapseni syömään. Kokeilin elämäni ensimmäisen kerran tehdä Lemon Curdia, jota olen aikaisemmin ostanut kaupasta. Suosittelen lämpäimästi, enpä olisi uskonut, että onnistuu noin hyvin : ohjeet oli Kinuskikissan. Tarkoituksena on illalla vielä paistaa lusikkaleipiä ja sitruunatahna tulee niihin sisään. 


 Leivoin myös aprikoosirahkapullia, ne ovat minun peruspääsiäispullani, aina hyviä. 


Löysin Ikeasta ostamani marsipaanipakkauksen ja löysitä netistä marsipaanipullaohjeen. Niinpä paistoin toisesta puolesta puolen litran pullataikinaa marsipaanipullia. Pasitoin ne silikoonisissa muffinssivuoissa, jotta pysyivät mallissaan.


Huomiseksi teen vielä lime-piiraan Valion ohjeella. Eiköhän näillä herkuilla pärjätä!

3 kommenttia:

KahviKaneli kirjoitti...

Ihana leivoskimara tosiaan:)
Samannäköinen leivos oli aikoinaan (ehkä vieläkin) Truben leipomossa Kuopiossa, se oli /on aivan ihana. Joten en yllätynyt, että puolukkaleivos osoittautui ykköseksi maisteluissanne.
Ja muitakin ihania pullasia :)

Marja-Leena kirjoitti...

Reilusti yli kolmekymmentä vuotta taaksepäin eräs silloisen E-liikkeen leipuri kehitti samannäköisen leivoksen,johon käytti kokonaisia puolukoita.Leipuri voitti sillä suuremman kilpailun ja leivos laitettiin tuotantoon.Leivos sai nimen Polarleivos.Olisi mielenkiintoista tietää, veikö leipuri reseptin mennessään.Leipuri ja leipomo ovat enään muistoja vaan.

KristiinaS kirjoitti...

Oi oi mitä herkkuja! Mä olen herkutellut mämmillä. Ostamani pasha oli pettymys, ei ollut ollenkaan sellaista kuin haaveilin. Vaan kyllä herkkuja on muitakin ollut.
Aurinkoista pääsiäisviikkoa Sinulle ja miehellesi.