keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Pää sekaisin ja blogit myös

Tämä syksy on ollut minulle tosi hieno ja merkityksellinen. Lokakuussa saamani Vuoden tekstiilityöopettaja- titteli sai minut nöyräksi ja kiitolliseksi.

 Minulle oli suuri ilo suunnitella Kaarisillan kouluun jouluaskartelupajapäivä, joka oli tänään. Yhtenä lähtökohtana sitä suunnitellessani oli käyttää mahdollisimman paljon kierrätysmateriaaleja suunnittelun pohjana. Toisaalta  ajattelin, että tämä on myös kiitos siitä, että saan tehdä itselleni rakasta työtä. Yläkuvan tokaluokkaisten pilttipurkeista tehdyt lasilyhdyt olivat mielestäni kauniita ja oli hieno nähdä miten ammattitaitoisesti tätäkin hommaa työkaveri ohjasi, vain lyhyesti idean esiteltyäni.
Seiskaluokkaisten tonttupajassa oli pohjana koivuinen  puupohja, joiden päälle oppilaat kasasivat liimapistooteilla  tonttuasetelman. Havu saatiin kierrätyksestä viidellä eurolla ostamastani joulukuusesta. Monissa asetelmissa oli jopa tarina kun niitä katselin.
 Ekaluokkalaisten kukkapurkkiin asetettavan tonttutikun pohjana oli Porin kaupungin materiaalipankista saatuja kuohuviinipullon korkkeja. Ehkä kaupungin edustusviinejä... ;)
 Ekaluokkalaiset painoivat myös joulupaperia.
 Nelosluokkalaiset huovuttivat villapalloja.
 Pahviputkien ja kuohuviinikorkkien avulla painettiin tiskiliinoja, näitä tekivät sekä kakkosluokkalaiset että neloset.
 Kuudesluokkalaiset pääsivät kokeilemaan leivontaa kotitalousluokkaan ja leipoivat peräti 
 kahta sorttia!

 Useampi porukka askrteli joulukortteja, vähän eri teemoin. Tässä "Joulukortti in English"., made by kuudesluokkalaiset. Yhdekäsäsluokkaiset käyttivät korteissa myös ilmaislehtien mainoksia, niistä tuli myös mieleniintoisia ja hauskoja! Ehkä myös hiukan kriittisiä, yhdessä näin toivotuksen: Kohtalaista joulua!
 Oma pajani oli seiskaluokkaisten poikien joulusukka, jossa punainen vähän pidempi vuori kääntyi päälle.
Mieltäni lämmitti kun kun kysyin Jasperilta, meinaako hän antaa mustan hevitonttukankaisen sukkansa lahjaksi, ettei malta antaa!

Sitten tuo otsikko...
Edellinen postaus meni vahingossa väärään blogiin. Siskokin oli ihmetellyt, ei ollut ihan tämän blogin tyypillinen postaus, mutta olkoon. Sen verran huojentunut ja sekaisin olen tästä päivästä.
Onnistumisen iloa!

6 kommenttia:

Peppi kirjoitti...

Onhan ollut mukavat työpisteet pajapäivässä! Suunnittelmista varmasti, mutta ihana kun päivä onnistuneesti takana. Ja kiitos vinkeistä ;)

Auli kirjoitti...

Kiitos Peppi!

Saila kirjoitti...

Onpa monipuolisia käden taitoja!

KristiinaS kirjoitti...

Huisin hieno askartelupäivä teillä on ollut. Upeata, että tuollaisia viitsitään järjestää, mutta sähän ole PRO:)

Päivi kirjoitti...

Onpa monipuolia askartelutöitä. Hienoa, kun koko koulu paneutuu kädentaitoihin, sopii hyvin juuri joulun alla järjestettäväksi. Ensi vuodeksi vinkki: piparien koristelu, kun on niin paljon ja hienoja koristeita nykyään.

Mun Tekemä kirjoitti...

Ihania työpisteitä! Onnittelut opelle!