maanantai 16. joulukuuta 2013

Ujo tyttö julkisuuden valokeilassa

 Viime viikot ovat olleet minulle tosi hektisiä. Työjutut ovat vieneet täysin mehut, illat olenkin ottanut aika lunkisti. En ole edes jaksanut tehdä käsitöitä, enkä lukea blogeja. Viime viikko oli se kiireisin. Keskiviikon joulupajapäivä vaati paljon hommia, mutta Vuoden 2013 Tekstiilityönopettajana tein sen kunnia-asiana loppuun saakka ja omasta mielestäni  viimeisen päälle. Hienosti se onnistuikin.  Ainakin mitä palautetta olen saanut työkavereilta. Se palaute on lämmittänyt mieltäni ja myös oppilaiden antama palaute. Kaikille oli tekemistä ja kaikki tekivät!

Tänään sain sentään tämän sukkaparin valmiiksi. Sitä sitten neuloinkin muutaman viikon.
Tänään annoin numerot ja sekös myös helpotti.

Torstaina kolahati postilaatikkoon Porin kaupungin henkilöstölehti Karhunpalvelus, jonka nettilehteen pääsee tästä linkistä. Haastatteluni löytyy sivulta 20.
 Perjantaina töistä tultuani odotti postilaatikossa Opettaja-lehti, josta sain lukea minusta tehdyn haastattelun, joka myös ilahdutti mieltäni. Haastattelun  voi lukea täältä.
Tykkään, että kumpikin toimittaja löysi minusta sen oleellisen minäni ja myös opettajan minäni.
 Ihmeellistä, että ujosta koulutytöstä, joka ei koskaan halunnut tulla opettajaksi tuli opettaja ja vielä käsityönopettaja! 
No otsikkoon voi vielä lisätä, että kouluni rehtori sanoi, että olet nyt julkkis, niin siihen lisäsin minä, että "tiettyjen piirien..".niin, että realismi on kyllä tallella! ;)

16 kommenttia:

sirkkis kirjoitti...

Onnitteluni ihanasti oli kirjoitettu sinusta ja työstäsi. Kauniit sydänsukat.

Rouva Kivitikka kirjoitti...

Hienoa! Ihan että kahdessa eri julkaisussa! Tässähän on "melkein sukua julkkikselle" :-)

Aarnilintu kirjoitti...

Minäkin bongasin tuon Opettaja-lehden jutun eilen, kun töissä lehteä selasin:)Todella hienoa, että titteli on saanut osakseen ansaittua huomiota.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Onnittelut upeista julkaisuista. Nykyisin saa todella harvoin kiitosta työstään.

Marjut kirjoitti...

Onnittelut julkaisusta! Hienoa, että edes joskus saa arvostusta työstään. Niin ja nätit sukat.

MariJ kirjoitti...

Hyvät jutut on sinusta tehty! :) Täytyy puuttua tuohon väitteeseen "käsityöntekeminen on syntymälahja". Itseäni ärsyttää ihan suunnattomasti, kun ihmiset väittävät minulla olevan "lahjoja" esim. käsitöihin tai musiikkiin, ja sitten voivottelevat, kun heillä ei lahjoja ole. Minäkin pedagogina olen sitä mieltä, että kaiken voi opetella, eikä milloinkaan ole liian myöhäistä opetella mitä tahansa taitoa. Mitä hyötyä meistä opettajista muuten olisi, jos taidot olisivat jotain syntymälahjoja? ;) Toki ihmisillä on erilaiset kiinnostukset alkaa opetella asioita, täytyyhän sitä jonkinlaista motivaatiotakin olla oppimisen taustalla.

Työn iloa sinulle, teet arvokasta työtä! :)

Uutar kirjoitti...

Kivat jutut kummatkin -onnittelut!
Ja kauniit sydänsukat!

sinisukka kirjoitti...

Hyvä juttu ja hyvä kuva! Olet nuo julkisuudet ansainnut! Voimia joulukiireisiin!

KristiinaS kirjoitti...

Kiva, että sun ansiosta käsityöt huomioidaan tuolleen julkisestikin. Hyvät artikkelit, kiitos kun laitoit linkit niihin.

Aija kirjoitti...

Kiva juttu kummassakin lehdessä
hyvä että se "nipotus" on loppunut kouluissa minun käsityöintoni loppui juuri siihen että ei saanut luoda mitään vaan tehdä suoraa neuletta niin kuin opettaja sen halusi..

Aija

Aija kirjoitti...

Kivat jutut kummassakin lehdessä hyvä että tärkeintä on nykyään kouluissa että saa luoda jotakin sen sijaan että täytyy tehdä niin kuin opettaja haluaa

Hepsi kirjoitti...

Hyvä sinä! Upeat jutut molemmissa lehdissä! ♥

Rentukka kirjoitti...

Hyvin oli jutut kirjoitettu. Rentouttavaa joululomaa "pyörityksen" jälkeen!

Päivi kirjoitti...

Kivat jutut molemmissa lehdissä ja hyvät kuvat kans.

Saila kirjoitti...

Hienoa että haastattelut ovat olleet hyvin kirjoitetut. Onnittelut! Ja eikö ole hyvä kannustin ujolle oppilaalle, että katso nyt mitä tästäkin tytöstä tuli.
Oikein mukavaa joululomaa!

Saila kirjoitti...

Oi, onnittelut :)
Rauhallista ja lämmintä joululomaa <3