perjantai 2. elokuuta 2013

Suomen pienimmässä kupungissaVietin eilisen päivän Suomen pienimmässä kaupungissa, Kaskisissa. Kaskinen sijaitsee merenrannalla Etelä-Pohjanmaalla, runsaat sata kilometria Porista pohjoiseen.
Hiukan shoppailtiin, vaikkei Kaskinen mikään ostosparatiisi olekaan. Muutama kiva putiikki silti löytyi, mm. tämä Wasa Bank-putiikki, jossa paljon kierrätyskäsityöitä.


Kaskinen oli pikkuinen kaupunki, vähän kuin olisi Porin Reposaaressa kävellyt. Ystäväni Päivi jäi sinne kakkosasuntoonsa odottamaan miestään viikonlopun viettoon. Meillä oli mukavaa, olemmehan ystäviä jo vuodesta 1977, ensimmäisestä opiskelupäivästä alkaen.
Minulla on muutama kotipäivä edessä. Aloitin siivoamalla, kun täällä on sen näköistä, että on vain käyty kääntymässä! Onhan tässä reissailtukin, vaikka vain pikkureissuja. Viime viikolla Noormarkussa Raijan kanssa, Raumalla Katrin kansssa, viikonloppu Koskella miehen kanssa, maanantaina Annen kanssa Huittisissa, nyt Kaskisissa Päivin kanssa.  Maanantaina lähden taas Katrin kanssa, nyt Turkuun. Se visiitti onkin sitten työhön ja käsitöihin liittyvää tetotekniikkakoulutusta. Ensi viikon perjantaina alkaakin työt, seuraavana maanantaina koulu! Hupsista rallaa... niin se loma vaan humpsahti vauhdikkaasti!


5 kommenttia:

Saara kirjoitti...

Tuonne päin Suomea pitäisi joskus kesällä suunnata. Ehkä ensi kesänä! Tuo rannikko on täällä idässä asustelevalle niin kovin vierasta seutua. Siellä tuntuu olevan monta niin kivaa paikkaa, kuten tuo Reposaarikin, että pitäisi nyt ihan ottaa asiaksi. :)

sinisukka kirjoitti...

Kaskinen on mukavan intiimi pikkukaupunki, tuttu muutamalta reissulta - sukulaisia kun on siellä Etelä-Pohjanmaalla. Hienoa, että kaupunki sinnittelee työttömyydestä yms. huolimatta! - Sinulle antoisaa loppulomaa :)

Aikun Askareet kirjoitti...

Nautinnollista loppulomaa.
Minä olen yrittänyt tämän viikkoa totutella työelämään: lopputulos, että tänään piti töiden jälkeen nukkua 2 tuntia.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihanat kuvat ja voi kun pääsisi tuohon aarrekauppaan. Ihanaa viikonloppua sinulle.

Seijasisko kirjoitti...

Ihanan idylliseltä piikukaupungilta näyttää.