sunnuntai 4. elokuuta 2013

Kiikkustuoli

 Tämä viimeinen postaus sarjasta "Kirpputorilöytöjä kesältä 2013". 

Koskella siskon luona käydessämme poikkesimme vanhan kansakoulun kirpputorilla. Pihaan ajaessamme näimme heti kaksi kivaa keinutuolia.


Itse ostin sen isomman. Minulla on ollut tähän saakka aito nakkilalainen keinutuoli.  Tänä keväänä annoin tuolin toiselle tyttärelle, koska sillä ei ollut tilaa.


Tämä uusi  lienee 60-luvulta, edellinen onkin varmaan 1900-luvun alusta... Tämän jalakset ovat pienemmät, tuolilla ei siis saa niin kovia vauhteja, kuin sillä vanhalla. No, se ei kyllä minua haittaa. Vanhassa joskus ihan pelästyinkin, että lennän selälleni, niin paljon siinä tuli keinuttua, silloin kun se oli vauvakäytössä. Tämä kuitenkin juuri jalasten lyhyyden takia vie vähemmän lattiatilaa. Muuten tuoli on ihan ehjä, maalia vain kaipaa pintaansa jossakin vaiheessa.

Selkävaivojen takia keinutuolissa on hyvä istua, koska se on niin jämäkkä. Sen keinuttaminen on tutkimusten mukaan myös hyvä selkävaivaiselle, koska vahvistaa syviä vatsa- ja selkälihaksia. Hinta? Uskokaa vaan, tuoli oli melkein ilmainen: kokonaiset 35€! Sisko muuten osti sen toisen, pienemmän, samalla hinnalla. Oli myös hienoa, että Polo, jonka aikaisemminkin olen havainnut tilaihmeeksi, mahdutti keinutuolin sisäänsä kuskin ja yhden matkustajan lisäksi. 12 kommenttia:

Peppi kirjoitti...

Keinutuolit on ihania - vaan tilaavieviä. Kaunis on tuo tuolisi malli.
Mekin aina naureskellaan, mikä tilaihmeauto täälläkin on. Ihan kummallisia juttuja mahtuu sisään, kun oikein mahduttaa :D

mimon mami kirjoitti...

Kaunis tuoli. Hyvän löydön teit.

Rouva Kivitikka kirjoitti...

Huippu löytö!
Keinutuolissa istuminen ja kiikkuminen on niin terapeuttista!

Päivi kirjoitti...

Teittepä hyvät löydöt. Tuo keinusstooli näyttää ihan sulavalinjaiselta ja hyväkuntoiselta.

sinisukka kirjoitti...

Hieno ostos! Mulla taitaa olla ihan samanlainen, mustana vaan - kirppisostos sekin jo parin vuosikymmenen takaa! Mahdottoman hyvä istua ja tykkään, kun se ei keinu liian rajusti!

Saila kirjoitti...

Hieno! Tuo on hyvin samantapainen kuin minun talon mukana tullut 60-luvun kiikku, joka on musta!

sirkkis kirjoitti...

Ihana kiikkutuoli ja mukava lepuutella itseään siinä.

Ilona Winebridge kirjoitti...


oletkin tehnyt hyviä kauppoja kesän aikaan kirppareilta! itse keräilen raanuja. kiikkutuolissa on todella mukavaa istuksia, meilläkin tuvassa iki vanha, jonka mallin mukaan isoveljeni teki tyttärellemme samanlaisen.

stiina kirjoitti...

Ihana löytö! Minä olen kovin varma, että meillä on täysin identtinen kiikkutuoli, vain mustan värisenä! Kulumatkin on ihan samoissa paikoissa.

Kiikkutuolimme saimme perinnöksi isovanhemmilta, lieköhän kiikkutuolimme samalta valmistajalta? :)

Emileitha/Tarja kirjoitti...

Minullakin melkeen taitaa olla tuollainen, kulunutkin on enkä ole maalaillut .
Liimauksia vaan uusittu että uskaltaa kiikutella. siis ihana kiikku sinullakin

nina kirjoitti...

Ihanan löydön olet tehnyt. Itsekkin aikoinaan tein ja näissä vanhoissa saa kaikkein parhaimmat vauhdit, tai siis liike on suurempi, kuin uusissa ;)
Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle :)

Megi kirjoitti...

Kiikkustuolia olen minäkin itselleni haaveillut, mutta ei ole tullut vastaan ja olisihan tuo tilankin saaminen sille hieman miettimistä vaativa juttu. Mummolassa oli kiikkustuoli ja siinä tuli monasti kiikuttua, minneköhän sekin joutunut. Mummolla oli hänen itse kalalangasta virkkaamansa "keinutuolinmatta" keinutuolissa se sekös kuulosti hauskalta kun se selkänojaan läpsi kovissa vauhdeissa. Keinutuolinmatta oli myös nojatuolissa liekkö sitten symmetrian vuoksi vai suojaamassa kangasta.