tiistai 27. toukokuuta 2014

Ystävyyspeitto


Virkkaaminen vie taas mukanaan. Kuin aalloilla keinuisi kun virkkaa tätä aaltoa: neljä pylvästä, kaksi yhteen,  kaksi yhteen , neljä pylvästä,  kaksi samaan,  kaksi samaan....
Tämä on nyt neljäs peitto, jota virkkaaan tällä tyylillä, tosin hiukan erilaisia ovat kaikki olleet.  Tämän virkkaan ystävälleni Päiville, jonka ystävyys on kestänyt tiiviinä 37 vuotta. Tapasin hänet ensimmäisenä päivänä aloittaessani opiskelun Helsingin yliopistossa syksyllä 1977. Satuimme istumaan ensimmäiselle oppitunnilla vieretysten ja meitä yhdisti ainakin yksi asia hetimiten: kynsienpureskelu! Myöhemmin olemme päässeet kumpikin jollakin tavalla silloisesta tavastamme, mutta meitä yhdistää monta muuta asiaa vieläkin, kummitytöt Anni ja Ulla, sekä mutkattomuus ystävyydessämme. Ja monien elämäntilanteiden jakaminen ja luottamus. Ja se, että sanomme aika suoraan, joskus luulen, että Päivi suuttuu, muttei suutu kuitenkaan, ainakaan lopullisesti. 


Muutama viikko sitten Päivi kävi ostamassa Siikaisten Leväsjoen  Liljan lankakaupasta Drops-Karisma langat aaltopeittoon, jonka lupasin hänelle virkata. Värit ovat niin Päiviä! Näen näissä murretut mausteen värit ja myös Päivin kodin värit.


Kolmasosa peitosta on virkattu. Ensi viikolla se suuntaa kanssani Punkaharjulle, jonne irtaudun kotikuvioista yli viikoksi. Sopivaa retriittiä virkata hyvän ystävän seurassa edessä avatuva Puruvesi. (Toivottavasti sentään ilman toppatakkia!) No, tehdään me siellä muutakin, mm. meinataan kiertää koko Puruvesi ympäri.


Peiton suunnittelu oli tarkkaa työtä. Koska lankoja on eri määrä punnitsin yhden kerroksen kulutuksen ja laskin kuinka moneen raitaan yksi lanka aina riittää. Suunnittelin kokonaisuuden niin, että ne värit, joita on vähemmän riittäisivät tasaisesti läpi peiton. Reunuksesta tulee harmaa, siihen on alunperin varattu enemmän lankaa. 


Tämä on niin kivaa.
Koulun loppurutistuksen takia, pihakiireiden ja virkkausmaanisuuden takia koko blogimaailma on on ollut jäähyllä. Mutta kyllä taas palaan, kunhan loma alkaa!


10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...


Kaunis peitto on tulossa tänne meille, Jounikin sitä ihasteli ja ihmetteli, kuinka näppärästi nämä virkkaukset ja neulonnat sinulta sujuvat.

Ystävyys lämmittää mieltä ja peitto kroppaa. Sopii luultavasti punaviinin kanssa nautittavaksi ehkä kuohuviinkin

Kiitos Auli jo etukäteen...

Paula kirjoitti...

Hyvää loppurutistusta!

enkulin käsityöt kirjoitti...

WAAUUU. UPEA

Päivi kirjoitti...

Terveiset kaimalle! Olisi hienoa virkata tuollainen peitto puhtaalta pöydältä eli uusista, vartavasten ostetuista ja sävytetyistä langoista. Aina olen ite virkannut ns jämistä. Hienot värit.

Kirsti kirjoitti...

Kaunis peitto todella :)

nina kirjoitti...

Mielettömän ihana peitto tulossa, itsellä sama ajatus omalle ystävälle: valmistujais ja syntymäpäivälahjaksi, saa nähdä, liekö joululahjaksikin ;) Mukavaa loppuviikkoa!

Matonkude kirjoitti...

Ihana!
Sekä peitto että ystävyys.
Niin ja sait minut taas innostumaan uudesta peitosta :)
Kunhan palapeiton palat on virkattu tempaan koukulle aaltoilemaan kirppispuuvillat.
Mukavaa kesälomaa!

mustakissa kirjoitti...

Tuo peitto tulee lämmittämään ystävyyden lailla, joten ystävyyspeitto on sille oikein hyvä nimi, kaunis.
Mukavaa alkavaa lomaa!

marika kirjoitti...

Oi, miten kaunis! Niin värikylläinen ja kesäinen :)

Päivi kirjoitti...

Määki nyt sit tilasin Liljalta aika suuren lankasäkin. Sinivihreän sävyjä ja violettii.