torstai 25. huhtikuuta 2013

Seonnut kaupunki

 Kun olin 21- vuotias voitti Porin Ässät Suomen jääkiekkomestaruuden. Ei hajuakaan koko tapahtumasta. Opiskelin, ei "paljo kiinnostanu vissii kotikaupunki tapahtumat" porilaisittain sanottuna.
 Nyt olen 56-vuotias. Eilen Porin Ässät voitti 35 vuoden jälkeen samaisen mestaruuden ja nyt se kolahti enemmän. Se herättää silti  ristiriitaisia tunteita: voiko tästä edes iloita, kun on viimeksi käynyt jääkiekko-ottelussa vuonna-84.
Päätin, että voi ja täytyy! Tämä kaupunki ansaitsee positiivista  iloa! Eilen olin sietokykyni äärirajoilla sen takia, että pelkäsin, että niin monet kivat ihmiset pettyvät. Iloitsen nyt niin monien todellisten fanien tähden. Niiden, jotka ovta jaksaneet käydä  melkein koko elämänsä jääkiekko-otteluissa ja kannustaa omaa joukkuettaan myös huonoina aikoina. Niinpä minäkin pysähdyin tänään kotimatkalla töistä ja ikuistin Juhana Herttuan katsomassa Ässien lippua  Porin kauniin venetsialaistyylisen kaupungintalon katolla. Enkä muuten ollut ainoa, joka pysähtyi kuvaamaan.
Poikkesin ruokakauppaan ja katsoin Ässien fani-tuotteita. Ei ihan minun heiniäni.  Poikkesin Alkoon ja ostin Pata valkoviinin. Huomenna juomme sen Ässien kunniaksi, ja myös niiden monien työkavereiden ja ystävien kunniaksi. Hyvä, että  olette jaksaneet kannustaa!
Koska on niin mukava elää seonneessa kaupungissa. Täällä voi lehtikin vaihtaa nimeä, yks kaks. Hulluja me porilaiset!

17 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Onneksi olkoon!

Helmis kirjoitti...

Hauska tuo Patakunnan Kansa :). Onnea siis! Hauskaa, että ihmisillä on syitä juhlia.

Lotta-Mari kirjoitti...

Koko talven jäähallissa omalla paikalla huutaneena tunnen saaneeni palkinnon. Mahtavan suuren palkinnon, joka saa liikuttumaan ja hymyilemään samaan aikaan. Oli niin mahtavaa ja tätä juhlitaan monta viikkoa ja kesällä muistellaan onnen hetkiä. Ja jos sattuu käymään, niin että ensi talvena ei suju niin hyvin, ni on hyvä muistella tätä hetkeä.
On ihanaa olla seonnut porilainen. :)

Rva Pioni kirjoitti...

Patakunnan Kansa on mainio,
mutta kyllä mää niin ihmettelin, kun sullakin toi lippu täällä liehu ;) Onnea ny, vaikkemmää oikeen mitään tästä sesongista ymmärräkkä.

Saila kirjoitti...

Onnea onnea :)
Itsekin jännäsin eilen telkkarista peliä ja hurrasin kyllä Ässille ( mein kotijoukkue on SaiPa ja on niin hienoa, kun "pikkuseura" voittaa )

Så Vitt Jag Vet kirjoitti...

Grattis till mästerskapet ! Vi blev bjudna på ÄSSÄ-kaka av en kollega som kommer från Pori...
Kraam
Sanne

Paula kirjoitti...

Hyvä Pori! Sanon minä, vaikka olen elämäni ainoan kerran käynyt jääkiekko-ottelussa joskus 1960-luvun loppupuolella.

Anonyymi kirjoitti...

Äiti, mistä sä nyt ton Birger Jaarlin repäsit? Sehän on Juhana Herttua, Porin kaupungin perustaja.. T:U

Aikatherine kirjoitti...

onnea vaan Porilaisille.. se on ilon aihe kun nuoret urheilijat pärjää. minunkin lapsenlapset kisaavat jo tosimielellä:))

Ilona Winebridge kirjoitti...

Ässät ansaitsi voiton, kuuntelin otteluita radiosta koko kevään, en ole telkku ihmisiä. Hienoa olla nyt porilainen, nauttikaa Patakunnan kansa koko rahan edestä:))

Auli kirjoitti...

Kiitos U korjauksesta, paha moka, korjattu on se mun ajatusvirhe, tottakai se on Juhana Herttua... :(

Askartelin itte kirjoitti...

Onna Porilaiset:)

Paula Kristiina kirjoitti...

On se mukavaa olla Patakuntalainen♠

Päivi kirjoitti...

Munkin piti eilen mennä SK:n nettisivuille ja nauratti lehden uusi nimi. Hyvä Pori, huomennako on torijuhlat?

Aarnilintu kirjoitti...

Ihan mahtavaa, että liigapaikasta viime vuonna karsinut Ässät on nyt ykkönen. Ja kaupunki sekoaa välillä muuallakin kuin pk-seudulla:)

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä, Auli! Hyvä, Ässät! Niin nousee nöyrä kansa, kaikella voimallansa ja jälleen karhun kämmen lyö... T. Patasydän-Jaana

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Hyvä Ässät! Hyvä Pori! Tuo lehden uusi nimi on kyllä hauska..
(Minä muuten hämärästi muistan sen Ässien edellisen mestaruuden. Taisin olla ala-asteella. ;oD )