sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Lankaa ja tasapainoilua


Viikon blogihiljaisuus loppuu, olen palannut jälleen kuvioihin mukaan. Viikon yksilöllinen Tules-kuntoutus on ohi. Olen todella vaikuttunut kuntouksesta ja todella tajusin, etten ole mitään Aslak-kuntoutustasoista porukkaa. Sen verran on vikaa; onneksi silti sain neuvoja miten hoitaa joitakin asioita parempaan jamaan. Koskaan en olisi kuvitellut miten tarkasti asioihini paneudettiin. Ennen en ole ollut sellaisessa tilanteessa, että moniammatillinen porukka paneutuu vaivoihini. Sellainen tunne tuli, että en ole turhaa veroja maksanut. Kotiin sain muutaman yksinkertaisen tavoitteen huhtikuun kahden viikon seuraavaan jaksoon mennessä. Kävin ostamssa tasapainolaudan, johon tykästyin, sekä meinaan aloittaa keppijumppaamisen ja innokkaan video-ohjaajan kanssa se oli ihan kivaa. Miehelle nauroin, että miten se muka voi kehua minua: hienoa, hyvin sujuu... :)
Tänään kävin piristämässä mieltäni Tampereella käsityömessuilla ja  lahjoin itseäni  ihanilla langoilla. Jospa taas saan niiden myötä  intoa käsitöiden tekemiseen, kun sekin on ollut vähän hakusessa, samoin kuin tämä bloggaaminenkin. Kaikki on niin kaikesta kiinni,.Jos ei voi lähteä kävelylle kipeän jalan kanssa, ei tahdo oikein muutakaan jaksaa. Niinpä nyt sitten yritän avata solmuja eri päästä; liikkua niin, ettei jalka rasitu: pakko jumpata, mennä uimaan ja vaikka kuntosalille. Mikään noista ei ole  lempilajejani, mutta nyt on vaan otettava lusikka kauniiseen käteen ja vahvistettva lihaksia, ettei jalkavaiva tee minusta ihan sohvaperunaa ja sitten olen todelle vaikeuksissa etenevän nivelrikon kanssa.  Jännä juttu, että töissä menee hyvin, sellaisia me  naiset varmaan olemme, kivut alkavat vaivata vasta kotona. On iloinen mieli.

10 kommenttia:

Lammas kirjoitti...

Kiva kuulla, että kuntoutus oli kiva kokemus. Ihan hyvä lankasaalis myös messuilta!

Rouva Kivitikka kirjoitti...

Asenne sinulla ainakin on kohdallaan ;-D Eikun kohden uusia harrastuksia!

Kardemumma kirjoitti...

Messuiltu ollaan yhdessä. Mutta siellä oli vaikea hoksata ketään, kun silmät olivat myyntipöydissä.

amuk kirjoitti...

Ihanaa kuulla että sait oikeaa apua kuntoutuksesta :) Olen iloinen puolestasi ja toivotan tsemppiä tuleville haasteille <3 Ihana lankasaalis, varmasti innostaa puikkojen äärelle.

Aarnilintu kirjoitti...

Toivottavasti vaivat helpottavat tasapainolaudan myötä ja käsityöinnostus löytää tiensä koululta kotiinkin. Kirjoituksiasi ja huomioitasi on aina niin mukava lukea täällä! Messuilla ainakin oli materiaalien lisäksi monenmoista kipinää ja ideaa tarjolla, kun siellä itse perjantaina myös kävin.

Daisy kirjoitti...

Mukava kuulla, että kuntoutus antoi eväitä omatoimiseen harjoitteluun ja kaikkeen muuhunkin.
Pakko kertoa, että itsekin ostin muutama viikko sitten tasapainolaudan. Sillä saadaan myös "laululihakset" aktiiviseksi.
Hyvää työviikkoa!

KristiinaS kirjoitti...

Hienoa, että sait tuolta neuvoja ja oppeja sekä tärkeintä: innostusta jatkaa kuntoutustsa kotona!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihanaa, että sait voimia kuntoutuksesta. Upean messusaaliin olet hankkinut.

Neferi kirjoitti...

Juu, vihoviimeinen juttu on jumittua sohvalle peiton alle, jos niveliä särkee. Aamulla sen huomaa, kun ensin pitää vääntää sormet suoriksi ja notkistaa varpaat, jotta voi kävellä muutenkin kuin kantapäillä :D.

Päivät menevätkin sitten paremmin...

Rva Pioni kirjoitti...

Minä täältä myös kannustan:
hyvin menee, tasapainoa tarvitaan,
hienosti se kehittyy,
kohta huomaat jaloissasi jo!
Taidan myös lähteä hankkimaan tuon
laudan. Kiva päästä tuolista ylös
kulkemaan rappuja ja talvella tasapainoilemaan
rentona talven jäillä. Onnea tasapainoilu-urallasi!
Kiva kuulla kuntoutuksesta!