sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Syyslomasuunnitelmia
Kaivattu sysloma alkoi. Tuntuu mukavalta hengähtää hetki. Tuntuu mukavalta myös tieto, että pääsen jo kolmen viikon päästä Kelan viikon kuntoutusjaksolle. Jospa siitä saisin apua jalkavaivaani sekä sormivaivaani. Nivelrikko ei ole mikään kivoin juttu.... Silti olen tyytyväinen, että selvisin tästä syksystä ja jaksoin hyvin töissä. Viime viikolla oli mielenkiintoinen kokemus se, etten voinut koulun Talent-kisassa taputtaa kunnolla kun sorminivelet sattuivat niin paljon. Mutta neulominen ei satu yhtään, onneksi!

Lomaa meinaan viettää siis jumpaamalla sormia neulomalla ainakin  sukkia 

hyvässä seurassa,
kotona lämpimässä.

Suurin projektimme on kissojen takkakiipeilytelineen rakentaminen tämän väliaikasiratkaisun tilalle. Eilen haimme puutavarat ja kulmaraudat sitä varten. Siitä  sitten kuvia kun se on valmis. Siihen tulee nukkumistasoja ja erilaisia kävelyreittejä. 

Viimeisenä kaunein omenapiirakka for ever. Tämän leipoi ystäväni Riitta ja se oli vielä hyvääkin; mausteena kanelia ja ripaus kardemummaa.

Hyvää syksystä viikonloppua kaikille!

25 kommenttia:

Sirpa kirjoitti...

Ihanaa lomaa Sinulle! Kovasti näyttää olevan ainakin tekemistä lomaviikolle :) Kiva,että pääset kuntoutukseen,se on kyllä kuin lottovoitto! Mä olen saanut siitä valtavasti uusia voimavaroja työssä jaksamiseen,ja liikunta-innostus sai alkunsa juuri kuntoutuksesta :) Nauti siitä viikosta täysillä!

Maikki kirjoitti...

Ihanaa lomaa sinulle, ja mahtavaa kuulla että saat apua nivelrikkoosi t. toinen saman vaivan kanssa tappeleva lonkkavaivainen kylläkin..

Paula kirjoitti...

Ah, mielenkiinnolla odotan tulevaa kiipeilytelinettä! Alkoi jo mielikuvitus laukata...

MariJ kirjoitti...

Hyvää syyslomaa! Minullakin olisi nyt syysloma, mutta sairasloman vuoksi vuosilomapäiväni siirtyvät hamaan tulevaisuuteen. Lapset ovat kuitenkin kotona tulevan viikon koulusta ja päiväkodista lomalla.

Mikä on tuo lanka ylimmissä sukissa? Kauniit värit niissä! (pinkki-sini-valkea-vihreää siis tarkoitan)

Lammas kirjoitti...

Nauti lomastasi! Omani on ihan kohta loppu, mutta onneksi loman aikana kaikki työasiat ovat unohtuneet.

Auli kirjoitti...

Mari, ostin langan joskus sieltä Oulunkylän lankamaailmasta, mutten musita mikä se lanka on nimeltään- olen alkanut kutoa näitä sukkia jo puoli vuotta sitten ja vyöte on jossakin...

Saga kirjoitti...

Rentouttavaa lomaa. Kipu ei ole se mukavin kaveri, joka meidän amtkaamme täällä elon tiellä lyöttäytyy. Jaksamista. Ja piirakka todellakin näyttää houkuttelevalta.

Rva Pioni kirjoitti...

Hyvää lomaa sinulle.
Me palamme jo huomenna töihin, kun lomaa oli vain vaivaiset 3 päivää. Edellisinä vuosina on ollut enemmän.
No lakihan nuo säätelee...
Nivelrikko on varmaan kiusallinen, sitä on meidän suvussa. Kipu on kurja, kun se syö naista. Koeta löytää helpotusta.

Rva Pioni kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Sude kirjoitti...

Siis kissoille takkakiipeilyteline, pelkkä ajatuskin on mieltä lämmittävä. Ah, olisimpa kissana teidän perheessä =)

Mervi Lamminen kirjoitti...

Tuo ensimmäinen lanka näyttäisi olevan samaa, kuin minulla on myynnissä http://www.lappajarvenvarjaamo.fi/kauppa/fi/images/sukkalangat%5B1%5D_1106_75c%5B1%5D_1107_08e.jpg

Tällä viikolla yksi asiakas olisi ostanut siitä tekemäni sukat, mutta...niissä tuppaa olemaan värivirheitä, eli pikkuruinen punainen väritupsu vaaleassa kohdassa pilasi sen kaupan. No toiset sukat löytyi sitten onneksi tilalle.

Muuten lanka on oikein sopiva, ohut pidettäväksi lenkkareissa. Hyvä sukkalanka.

Mervi Lamminen kirjoitti...

Tähän vielä linkki tuonne Lappajärven Värjäämön sivulle, kun äskeinen linkki johtaakin vain kuvaan:
http://www.lappajarvenvarjaamo.fi/kauppa/fi/product_catalog.php?c=7

Auli kirjoitti...

Mervi, kiitos. just tuo lanka se on, muistan tuon lankavyötteen. Silti, voi olla, että olen sen ostanut käsityömessuilta... En muista varmaksi, ostos muutaman vuoden takaa kuitenkin.

Marja kirjoitti...

Mullakin on Olgat puikoilla just nyt ja ihanat värit etenkin tuossa alemmassa.
Onks tuossa omppupiirakan päällä hyytelökuorrutus vai muutenko se kiiltää noin hyvin? Ja harmi ku en voi sitä maistaa, kun noin herkulliselta näyttää ;D

sirkkis kirjoitti...

Mukaavaa syyslomaa ja voimistelua käsille etteivät jäykisty. Kauniita sukanvarsia on.

Aikku R-T kirjoitti...

Mukavaa lomaa sinulle -minä puolestani palailen lomalta huomenna "sorvin" ääreen.

sinisukka kirjoitti...

Oikein nautinnollista lomaa kaikenlaisen puuhailun merkeissä!!!

Daisy kirjoitti...

Ihana, että voit kuitenkin jumpata sormia sukkia kutoen. Kipu on ikävä kaveri.
Oikein hyvää lomaa.

AnniKainen kirjoitti...

Oijoi, nivelvaivat ovat ikäviä mutta toivottavasti saat apua ja lomahan auttaa vaikka mihin vaivaan, eikö :)

Tuo sinun takka on ollut varmasti hyvä investointi ja kissoillekin mieleen :) Meillä on semmonen turha 70-luvun avotakka, joka ei varaa lämpöä mutta jos ei muuta niin katseleehan sitä elävää tulta ihan mielikseen.

Anonyymi kirjoitti...

Mukavaa ja rentoa lomaviikkoa! Oma lomani on juuri loppumassa, mutta viikon tauko teki hyvää vaikka satoikin koko viikon. Nyt jaksaa taas oppilaiden kanssa touhuilla :)
syysterveisin Minna-Helena

Nova Melina kirjoitti...

Voi että, tollaiset vaivat on kyllä inhottavia! Oikein rentouttavaa lomaa! Ekat sukat näyttää taas aivan ihanilta! Onneksi pystyt sentään neulomaan. :)

Aikku kirjoitti...

Hienoa, että olet päässyt kuntoutukseen. Toivottavasti pääsen sitten minäkin joskus, kun polvine nivelrikko äityy oikein kunnolla. Nyt on ollut toukokuun jälkeen yllättävän pitkä hyvä jakso. Melkein tunnen olevani "normaalipolvinen", vaikka lääkärin mukaan vasemman polven nivelrikko on edennyt.

Paula kirjoitti...

Oi mikä kaunis herkkupiirakka. Oikein hyvää lomaa sulle ja kissoille, nekin arvostavat lomaasi ja oloasi kotona. Tilapäiskiipeilyteline on jo aika hienon näköinen, mitä sitten tuleekaan, kun toteutatte suunnitelmanne.

Neferi kirjoitti...

Mukavaa lomaa ja nivelten notkistelua :).

Itse aloitan päiväni neulomalla, jotta saan sormet toimimaan, hyvää jumppaa...

Sarppu kirjoitti...

Oikein hyvää syyslomaa sinulle, tuo kuntoutusjakso olisi varmasti loistava juttu. Nivelrikkoa meilläkin suvussa ja omat nivelet välillä tosi kipeet tosin muista syistä, joten tiedän tunteen. Hyvä että voit kuitenkin kutoa, kun se käy sinulta niin erinomaisesti. Toivotaan, että lomalla ei sataisi ainakaan joka päivä ja aurinkokin näyttäytyisi.