lauantai 4. elokuuta 2012

Työkenkiä

 Monet ovat kenkäfriikkejä. Minä taas taidan olla työkenkäfriikki. Niitä pitää olla ja mahdollisimman mukavia. Uusin löytö on nämä Crocs Cobbler Lined Womanit, jotka löysin viikolla kun lähdin ostamaan Prismasta emmentaaljuustoa piirakkaan! Nämä ovat ensimmäiset crocsini, siis aidot sellaiset. Parit halvat jäljitelmät ovat pihakäytössä. Tiistaina kävin fysioterapeutilla, joka suositteli kokeilemaan crocseja, koska ne ovat pehmeitä. Niinpä sortumus näihin kenkiin oli helppo, varsinkin kun näissä on kunnon kanta, joka on aina hyödyksi kantapäävaivaiselle. Nyt olen harjoitellut näiden käyttöä kotona ja mukavilta tuntuvat. Ja lämpimiltä.
 Hyvien työkenkien tarve on huutava, jos vaivana on luupiikki  (Plantaari faskiitti, plantaarifaskioosi, kantakalvon tulehdus, jännekalvon kiputila). Olen huomannut, että kenkiä tarvitsee olla monet, jo kenkien vaihtaminen voi helpottaa.El naturalista- kenkiä olen käyttänut monia, nämä ovat jo neljännet, nykyään työkäytössä sekä parempina arkikenkinä näin kesällä. Näillä ei silti passaa astella nurmikolla, ettei käy....
 .                                                               ..näin.
 Arki ja kotikäytössä on näitä kulahtaneita. El Naturalista- kenkien hoidossa on tärkeää rasvaaminen, koska materiaali on käsittelemätöntä nahkaa.
 Viime talvena ostin kokeilumielessä Sievin työkengät. Jalkani ovat vähän liian kapeat näiden leveään lestiin,mutta talvella villasukka helpottaa asiaa. Siis talvella nämä ovat varmaan työkäytössä. Nämä ovat silti ainoat todelliset työkengät kun kärjessäkin on myös turvallinen vahvike, jos jotain sattuisi tippumaan varpaille.

Parhaimmat kotikengät for ever minulle ovat nämä Hush Puppies- läpykkäät. Näillä kävelisin vaikka kaupungilla, jos kehtaisin, Kotiin tultuani kun pistän nämä jalkaani jalkani suorastaan kehräävät.
Viikon päästä työkenkäarsenaali muuttaa työpaikalle, loman loppuessa.
Vielä on viikko aikaa nauttia...  vaikka kesäsateesta ja tepastella vaikka kumisaappaissa, jotka ovat muuten sitten vihoviimeiset kengät jalkavaivaiselle!

Tähän tekstiin olis pitänyt pistää ensimmäiseksi varoitus  "postaus sisältää tuotesijoittelua". Laitoin linkit kenkien sivuille  jos jotakin kiinnostaa tutustua tarkemmin kenkiin ja siihen mistä niitä saa.

14 kommenttia:

Paula Kristiina kirjoitti...

Näyttivätkin nämä uudet niin mukavilta että! Hyvä että on monet kengät jalka saa uusia ulotovuuksia:)

Päivi kirjoitti...

Uudet poposi näyttävät ihan sinun kengiltäsi ja söpöiltä!

Kardemumma kirjoitti...

Kivalta näyttää, mutta kantapään takaa kulkeva hihna puuttuu! Vaikka olen toimistotöissä, pitää meillä olla se työkengissä, vakuutusyhtiö ei korvaa muuten tapaturmia.

Itselläni oli Sievin toisenmalliset kengät, semmoiset enemmän sandaali-malliset todella monta vuotta työkäytössä, niitä voi säätää siitä jalkapöydän päältä. Kestivät mainiosti, mutta aika niille tuli vastaan ja nyt olen yrittänyt löytää toisia vastaavia, mutta ei millään.

KahviKaneli kirjoitti...

Ihanat olet läytänyt työkengiksi. Pitäis itsekin panostaa vähän.

Auli kirjoitti...

Kardemumma, varmaan niin! Me emme ole kyllä saaneet mitään ohjeistusta työjalkineista ja muutama työkaveri kulkee korkokengissä! Sen tiedän, että tytär joka on sairaanhoitaja on saanut tarkat työkenkäohjeet ja niissä on just se jalkaremmi pakollinen.

sirkkis kirjoitti...

Ihanat työkengät olet hankkinut ja aika kivan värisiäkin. Minulla on noita Sievin kenkiä joissa on kantapää niillä on mukava kulkea kaupoissa lesti on tukeva ja mahtuu paksumpikin sukka sisään.

Peppi kirjoitti...

Näyttävätpä hyville! Mukavan pehmeille ja lämpimille. Itsellä ollut työkenkinä ihan kamalat sandaalit tai sitten hiihtelen villasukissa luokassa.
Muistan, kun joskus ollessani Cittarissa töissä sain ohjeen, että työkengissä piti olla hihna kantapään takana. Kouluilla en ikinä ole semmoisesta ohjeesta kuullut. Vakuutusyhtiöistä ei tosin ikinä tiedä jos haaveri sattuisi, että mitä sanoisivat. Toivottavasti ei tarvitse niihin yhteydessä ollakaan.

Ihalaiska kirjoitti...

Kivat popot! Se on muuten niin, että jos varpaita puristaa, niin puristaa päätäkin!

Liila kirjoitti...

Onpa helpottavaa kuulla, että joku toinenkin nauttii työkengistä! Itseltäni niitä löytyy myös "jokunen" pari :)

Matonkude kirjoitti...

Täällä kuljetaan myös sievillä, niin hyviksi todetut.
Luupiikki kantapäässä vaivannut jo monta kuukautta, eikä ihan äkkiseltään poistu viakka kuinka toivoisin.
Pitääkin kokeilla tuota kenkien vaihtamista, jos joskus pahimpaan auttaisi.
Kiitos linkeistä!

Riitta Sinikka kirjoitti...

Ihania kenkiä kaikki! Mukavaa sunnuntain jatkoa!

sinisukka kirjoitti...

Sen opin myös vakityöaikoina, että kunnon kenkiin pitää satsata! Mulle sopii parhaiten Hirsilän kenkätehtaan mallit, mutta varmaan muitakin hyviä on. Nautinnollista loppulomaa!!

Aikku R-T kirjoitti...

Kivat nuo Crocsit; mulla työkenkinä tavan crocsit koristeilla.
Ihan oikeista työkengistä mulle löytyy Promanalta hyvin jalkaan istuvia malleja, tosin yksi viba on sattunut: Sovittaessa tuntui puupohjaiset työkengät tosi hyviltä, mutta eipä sit käytössä sitä olleetkaan ja olivat sen verran paksupohjaiset, että meinasi aina kiireellä kulkiessa nilkka niksahtaa. Melkein käyttämättöminä seisovat nyt kaapin perukoilla :( - ja niistäkin puuttui se takaremmi ....

Paula kirjoitti...

Nuo uudet crocsit näyttävät mukavilta. Minulla(kin) on kenkäongelma eivätkä jalkaani ole tällä hetkellä hyvät mitkään muut kuin Laitosjalkineen työkengät, joita minulla on kahdet samanlaiset. Crocseja voisi kokeilla. Crocsijäljitelmistä kylläkin varpaani tulevat kipeiksi. El naturalisteja olen kokeillut kenkäkaupassa monia, mutta jalkani heti vingahtavat kivusta, kun niissä on minulle ilmeisesti liian kapea lesti ja ne ovat liian kankeita. Johtuneeko liikavarpaista, en tiedä.