maanantai 1. syyskuuta 2014

Kirjoneuletta ja innostusta siihenMuutaman viikon kuluttua koulutyöt muuttuvat neuletöiksi, niinpä minäkin varaudun siihen. Aina muutama haluaa kokeilla ensimmäisen kerran elämässään kirjoneuletta, joka on minun lempilajini neuletöissä. Viime viikolla sain idean neuloa yksinkertaisen mallilapasen oppilaita inspiroimaan. 


Tein kumpaankiin lapaseen viisi yksinkertaista kirjoneuleraitaa, joista oppilas voi valita vaikkapa muutaman yksinkertaiseen lapaseen. Miksen tätä keksinyt jo kolmekymmentä vuotta sitten! Oppilaille paljon yksinkertaisempi ja konkreettisempi tajuta, kuin vaikkapa kirjan kuva. Niin se vaan on. Tämänhän voi pistää ihan käteen!
Kun kaikki kirjoneuleraidat ovat jaollisia neljällä, langanjuoksut eivät kovin pitkiksi tule, mikä myös helpottaa kirjoneuleen neulomista.


Kirja Sukupolvien silmukat sai taas minut ihan sekoamaan. Niin hienoa, että tälläinen kirja on tehty. Minulla on kaikki mahdolliset vanhat suomalaiset kirjoneulekirjat, Haavisot ja Oljet sun muut, mutta tuore värillinen moderni kirja aiheesta on ihan mahtavaa. Kiitos kustantamo Maahenki ja kirjan tekijät.
12 kommenttia:

mustakissa kirjoitti...

Nuo lapaset aiheuttavat varmasti oikean kirjoneulebuumin.

Saila kirjoitti...

Voi mahtavaa. Voi kun käsityönopetus olisi ollut tällaista 70- ja 80 -luvuilla. Tai ehkä jossain olikin, mutta ei niissä kouluissa, joita kävin. Niin inspiroivaa ja käytännönläheistä. Puhumattakaan siitä, miten laajasti käsittelet käsitöitä, on se paljon muutakin kuin suoran neuleen tekemistä mahdollisimman kireillä silmukoilla :-D
Usko tai älä, mietin sinua tänään keskellä kirkasta päivää, ihan ex tempore ja sitä, miten inspiroiva opettaja varmasti olet.

Uutar kirjoitti...

Hauska ja varmasti inspiroiva idea - niin ja kauniit lapaset!

Seijasisko kirjoitti...

Tosi kivat ja mallikkaat lapaset.;)

Daisy kirjoitti...

Kiva idea. Varmasti lapset innostuvat.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihanat lapaset. Minäkin rakastan kirjoneuleita.

sirkkis kirjoitti...

Kauniit lapaset.

Eija kirjoitti...

Hieno idea ja kauniit lapaset.

Pia kirjoitti...

Mukava idea koostaa lapaset näistä lyhyen langanjuoksun kuvioista.

Ja rohkaisuksi oppilaillesi voit kertoa, että yhden Sukupolvien silmukat -kirjan tekijän ensimmäisistä lapasista tuli patakinnas, ei siis paria vaan yksi aivan älyttömän suuri. Mallitilkun laskenta epäonnistui surkeasti. Eli ei kannata lannistua ensimmäiseen kokemukseen.

Ja kiitos kirjaan liittyvistä kommenteistasi. Itse olimme aiheesta hirmuisen innostuneita, ja saimme Maahengenkin onneksi kiinnostumaan.

Emileitha/Tarja kirjoitti...

Toivon että nämä innostavat kokeilemaan kirjoneuleen taitoa. Kauniit ovat

Zelda kirjoitti...

Tuo vaikuttaa tosi hyvältä kirjalta:) ja lapaset ovat kauniit.

satunNainen Paula kirjoitti...

Noin nätistä lapasista epäilisin useammankin kuin vain muutaman innostuvan! :o)